Turkulaisessa
ravintola Mamissa on nyt uunituoretta muutakin kuin ruoka – nimittäin
ruokakirja. Kun muualla Suomessa ravintoloita tulee ja menee niin että viisikin
vuotta alkaa olla ravintolalle jo todella pitkä ikä, turkulaisen Mamin väki päätti
juhlistaa kymmenvuotista taivaltaan ja teki keittokirjan ruokakirjan,
joka kertoo niin parhaista resepteistä, henkilöistä Mamin takana kuin myös laadukkaiden
raaka-aineiden lähituottajista. Yksinkertaisesti hyvää.
”Mamin
ja poikien” eli Sari Espolan, Marko Rauhalan ja Mikko Piipposen Ruokakirjan
tekstit on kirjoittanut tunnettu turkulainen toimittaja ja ruokakirjailija
Markku Haapio. Kirjan upeista kuvista vastaa monista keittokirjoista tuttu
valokuvaaja Roni Lehti.
Vappuna
2007 avannut ravintola Mami sijaitsee Linnankadulla lähes Turun tuomiokirkkoa
vastapäätä, Aurajoen vastakkaisella rannalla. Keittiöihmeiden Markon ja Mikon
lisäksi keittiön kalustoon kuuluu keittiömestari Jouni Virtanen, joka on
viihtynyt paikassa lähes sen perustamisesta lähtien.
Ruokakirjan
reseptit ovat hyvä läpileikkaus Mamin ruokatarjonnasta: ei suoranaista fine
diningia, mutta ei ihan perinteistä kotiruokaakaan. Kortteliravintolan menestysresepti
on ollut: trendeistä riippumatonta, hyvää ja konstailematonta ruokaa
laadukkaista ja erityisen tuoreista raaka-aineista. Laatua onkin metsästetty
ympäri lähiseutua ja löydetty luotettavat toimittajat, joiden kasviksista,
perunoista, yrteistä, kaloista, karitsoista, ankoista, vasikoista ym Mamin
ruoat valmistetaan.
Kirjan
reseptit ovat kohtuullisen yksinkertaisia kotikokinkin valmistettaviksi. Pääosassa
ovat rakkaus ruoanlaittoon ja hyvät raaka-aineet. Mamin maksa,
kalapuikot, etanat, leivät, ne kaikki reseptit löytyvät uudesta ruokakirjasta.
Jos vielä mietit hyvää äitienpäivälahjaa, tässä on sellainen.
RUOKAKIRJA
- Yksinkertaisesti hyvää (ISBN
978-952-321-533-7)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti