Tip, tap, joulu tulee. Pikkujoulun joulutorttukauden avaus tehdään tänäkin vuonna näillä pienillä pikkujoulutortuilla, joista täytettä saa joka haukkauksella – tai siis sillä yhdellä haukkauksella. Resepti on helppoakin helpompi, eikä tarvitse osata edes taitella voitaikinaa. Riittää kun omistaa veitsen ja pullasudin. Yhdestä viiden levyn torttutaikinapaketista ja purkillisesta luumumarmeladia tulee 40 pikkujoulutorttua.
Pikkujoulun pikku joulutortut
Avaa torttutaikinapaketti ja levitä jäiset taikinalevyt leikkuulaudalle. Leikkaa levyt kuvan mukaisesti kahdeksaan osaan. Levitä taikinalevyt leivinpaperoidulle uunipellille.
Riko kananmuna pieneen kuppiin ja vatkaa sen rakenne rikki. Voitele kananmunalla jokainen pieni taikinalevy. (Vielä parempi olisi ollut voidella vain reunat, jolloin marmeladinokare ei olisi niin helposti lähtenyt liukumaan levyn keskeltä.)
Nosta jokaisen levyn keskelle nokare luumumarmeladia ja laita pelti torttuineen uunin keskitasolle. Paista torttuja 10-12 minuuttia. Kun tortut ovat hiukan jäähtyneet, niiden pinnalle voi ripotella vielä vähän tomusokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti