Paluu arkeen kaikkien juhlapyhien jälkeen tapahtui paistamalla vuoallinen lihamakaronilaatikkoa. Kun pakastimessa oli neljänsadan gramman paketti valkohäntäpeuran jauhelihaa, se sopi hyvin käyttää tähän tarkoitukseen. Pelkästä peuran jauhelihasta on hiukan haastavaa tehdä ruokaa, sillä peuran liha on melko kuivaa, mutta lihamakaronilaatikkoon eli ”pasta finlandeseen” se soveltuu erinomaisesti kun rasvattomuuden kompensoi sopivalla määrällä ruokaöljyä ja voita. Ja koska on kyse riistaeläimestä, maustoin laatikon sopivan metsäiseksi katajanmarjalla, timjamilla ja rosmariinilla.
2 + 3 rkl voita
3 munaa
nokare voita vuoan voitelemiseen
Kuori ja kuutioi punasipuli. Murskaa katajanmarjat. Sulata 2 rkl voita pannulla, lisää katajanmarjat, timjami sekä rosmariini ja kuullota niitä hetki matalahkolla lämmöllä. Lisää pannulle sitten sipulikuutiot ja kuullota mausteiden kanssa pehmeäksi. Kaada seos kattilaan keitettyjen makaronien joukkoon.
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Kaada ainekset voideltuun uunivuokaan. Vatkaa kulhossa munat, maito sekä ruokakerma ja kaada seos lihamakaroniseoksen päälle. Paista laatikkoa 200 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti. Anna vetäytyä puolisen tuntia ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti