maanantai 30. toukokuuta 2022

Thai green prawn curry

Tämä ei sitten ole sellainen curry, jonka yksittäin poimitut mausteet ensin hierretään huhmaressa ja haudutellaan pitkään pannulla öljyn kanssa, mistä sitten huumaava aasialaisten mausteiden tuoksu leviää ympäristöön. Itse asiassa tämä on curryksi melko mieto ja nopea valmistaa, sillä tähän käytetään valmista currytahnaa. Vihreä Thai katkarapucurry on todellista pikaruokaa, siis ihan loistavaa arkiruokaa. Kun pakasteravut on sulatettu, curryn valmistaa suunnilleen samassa ajassa kun riisit kiehuvat. Rapuja kannattaa käydä etsimässä aasialaisista kaupoista. Niistä löytyy yleensä tosi edullisia rapu- ja muita äyriäispakasteita.

 

 

Thai green prawn curry / Vihreä Thai katkarapucurry

(2 annosta)
 

1,5 dl  basmatiriisiä

200-250 g  raakoja kuorittuja (pakaste)jättiravunpyrstöjä

1 + 1 rkl  ruokaöljyä
2  banaanisalottisipulia ohuina viipaleina
2 rkl  Thai green curry tahnaa
1  mieto punainen chili viipaleina
2,5 dl  kookosmaitoa
1 tl  fariinisokeria
1 rkl  thai kalakastiketta
puolikkaan limetin mehu
100 g  litteitä sokeriherneitä
pari isoa kourallista pinaatinlehtiä
tuoretta korianteria ja thaibasilikaa
 
 

Valmista curry sillä välin kun basmatiriisi kiehuu. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

Sulata jättiravunpyrstöt ja taputtele ne kuiviksi. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kypsennä siinä ravut. Mausta ravut suolalla ja siirrä odottelemaan. Ravut lisätään curryn joukkoon ihan lopuksi.

Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä viipaloituja salottisipuleita 3-4 minuuttia kunnes ne ovat pehminneet. Lisää currytahna sekä chiliviipaleet, paahda ja sekoittele muutaman minuutin ajan. Seuraavaksi kaada pannulle kookosmaito ja keittele ihan pienellä lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää sitten fariinisokeri, kalakastike, limettimehu, sokeriherneet, pinaatti, korianteria sekä thaibasilikaa ja keitä sekoitellen muutama minuutti. Lisää lopuksi kypsät ravunpyrstöt lämpenemään kastikkeen joukkoon.

Tarjoile basmatiriisin kanssa. Lautasille vielä tuoretta korianteria, thaibasilikaa ja limettiä.

 


Ei kommentteja: