tiistai 30. syyskuuta 2025

Tuttifrutti vispipuuro

 

Ei voi tehdä vispipuuroa, kun ei ole puolukkaa! No pakkoko siihen on puolukkaa käyttää, jos jotain muutakin on tarjolla. Käykö sinullekin joskus niin, että hedelmiä tai marjoja tulee ostetuksi vähän liikaa ja sitten niitä ei ehdikään syödä? Jos on syytä olettaa, että ne ehtivät kohta pilaantua, biojäteämpäriä huomattavasti parempi loppusijoituspaikka niille on vispipuuro. Erilaisista hedelmistä ja marjoista sekoittaen tulee vallan herkullinen vispipuuro, ja jos joku haluaa vielä terveellisempää, voi kokeilla käyttää siihen Riihipuodin ruismannaa. Sitä tosin ei ole ihan joka kaupassa, mutta kyllähän hyvä kauppias sellaista tilaa asiakkaille.

Tähän vispipuuroon upposi puoli rasiaa vadelmia, parisataa grammaa punaherukkaa sekä kaksi mandariinia.

 


 

Tuttifrutti vispipuuro

 

noin 5 dl        erilaisia marjoja ja hedelmiä
10 dl              vettä
1,5 dl             sokeria
0,5 tl              suolaa
1,5 dl             mannasuurimoita

 

Eri marjoja ja hedelmiä sekoittaen puurosta saa aina uuden makuista. Mittaa kattilaan marjat/hedelmät, vesi, suola sekä sokeri ja keitä seosta noin 10-15 minuuttia. Tässä vaiheessa kattilan sisällön voi surauttaa vieläkin hienommaksi sauvasekoittimella. Paseeraa sitten neste tiheän siivilän läpi toiseen astiaan ja tyhjennä siivilän sisältö roskiin. Kaada neste takaisin kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada mannasuurimot kiehuvan veden joukkoon tasaisena norona koko ajan vatkaten. Keitä puuroa miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoitellen noin 10 minuuttia kunnes suurimot ovat turvonneet ja puuro paksuuntunut. 
 


Kaada puuro toiseen astiaan jäähtymään ja peitä astia tuorekelmulla. Jäähdytä puuro jääkaappilämpötilaan.

Jos puuro on liian lämmintä, se ei vatkatessa vaahtoonnu yhtä hyvin kuin kylmä puuro.

Tarjoile kermamaidon kanssa.



Ei kommentteja: