Ei voi tehdä vispipuuroa, kun ei ole puolukkaa! No pakkoko siihen on puolukkaa käyttää, jos jotain muutakin on tarjolla. Käykö sinullekin joskus niin, että hedelmiä tai marjoja tulee ostetuksi vähän liikaa ja sitten niitä ei ehdikään syödä? Jos on syytä olettaa, että ne ehtivät kohta pilaantua, biojäteämpäriä huomattavasti parempi loppusijoituspaikka niille on vispipuuro. Erilaisista hedelmistä ja marjoista sekoittaen tulee vallan herkullinen vispipuuro, ja jos joku haluaa vielä terveellisempää, voi kokeilla käyttää siihen Riihipuodin ruismannaa. Sitä tosin ei ole ihan joka kaupassa, mutta kyllähän hyvä kauppias sellaista tilaa asiakkaille.
Tähän vispipuuroon upposi puoli rasiaa vadelmia, parisataa grammaa punaherukkaa sekä kaksi mandariinia.
Tuttifrutti vispipuuro
Kaada puuro toiseen astiaan jäähtymään ja peitä astia tuorekelmulla. Jäähdytä puuro jääkaappilämpötilaan.
Jos puuro on liian lämmintä, se ei vatkatessa vaahtoonnu yhtä hyvin kuin kylmä puuro.
Tarjoile kermamaidon kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti