Yksineläjien määrä on viime
vuosikymmeninä lisääntynyt ja usein valitetaan, että yhdelle ei kannata tehdä
ruokaa kun aina pitää ostaa liikaa aineksia ja sitten loput jäävät käyttämättä. Yhtä annosta ei usein yleensä kannatakaan tehdä, mutta on monta sellaista
ruokaa joille pakastaminen tekee hyvää, jolloin ruokaa voi tehdä vaikka kymmenelle
ja pakastaa yhden tai kahden hengen kerta-annoksina. Erilaiset lasagnet ja muut
laatikkoruoat, kaali sekä monet keitot vain paranevat pakkasessa.
Vaikka hävikkiviikko menikin jo, tässä muutama ruokavinkki sinkkutalouksiin.
sopii erinomaisesti pakastettavaksi. Sen
voi tehdä valmiista lasagnelevyistä tai sitten
pidemmän kaavan mukaan
tai jos ei niin välitä jauhelihasta,
niin
on aivan mahtavan hyvää
on myös herkkua ja
sienistä saa
aikaan vaikka minkälaisia ihania lasagneruokia kuten
tai
ja kasvislasagnesta on paljon
mahdollisuuksia kuten vaikka
tai
Erilaiset laatikkoruoat valmistuvat
vahtimatta ja valmiit laatikot on helppo annostella pakasterasioihin.
Lähes kaikki suomalaiset rakastavat
ja
se vasta pakkasessa paraneekin
Jos haluaa tehdä vertailun Suomen
suosituimpaan maksalaatikkoon, voi kokeilla valmistaa itse
ovat tämän ajan kausiruokaa ja niitä
kannattaa tehdä kerralla paljon. Jos haluaa kääryleensä ilman lihaa, voi
valmistaa
Suurempia määriä keittoa kannattaa
valmistaa silloin jos keitto itsessään vaatii pitkää valmistusaikaa, kuten
ihan tavallisessa kattilassa tai
Muita sellaisia on vaikkapa
tai
tai
Erilaisia kasvis- ja kasvissosekeittoja
voi niinikään purkittaa pakkaseen ja mielialan mukaan sieltä sitten valita,
sulattaa ja lämmittää
juuressosekeiton
tai
tai
tai
tai
tai jonkun muun
Ei se ole vaikeaa kun vähän viitsii suunnitella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti