Less is
more, sanotaan, ja tämän ruoan osalta se pitää täysin paikkansa. Ilman
kilometrin pituista raaka-ainelistaa cannelloni di melanzane on täynnä makua,
raaka-aineiden omaa makua.
Opin taas
munakoison käsittelystä uuden asian: leikattuja munakoisopaloja täytyy liottaa
jääkylmässä vedessä 10-15 minuuttia ennen kuin niille tekee mitään muuta. Tämä
toimenpide vähentää öljyn imeytymistä munakoisoon ja – onko tämä vain
kuvittelua, mutta – mielestäni tällä kertaa munakoisoviipaleista ei todellakaan
tullut läheskään niin rasvaisia lötköjä kuin aiemmin, vaikka kuitenkin aina
olen yrittänyt pitää öljyn määrän mahdollisimman vähäisenä. Normaalistihan
munakoisoviipaleesta kuuluu ”sluuuuurrrrpssss” kun sen sivelee öljyllä.
Munakoison
sisään käärin herkkusieni-vuohenjuustotäytteen ja yksinkertainen tomaattikastike
viimeisteli ”cannellonit”. Vähemmän aineksia oli enemmän makua. Totta puhuen
olisin voinut ottaa tätä toisenkin annoksen, jos olisin ymmärtänyt ostaa
enemmän munakoisoja.
Cannelloni
di melanzane eli täytetyt munakoisorullat
(kaksi
annosta)
tomaattikastike
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
300 g tomaattimurskaa
1 rkl sokeria (tai hunajaa)
2 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
munakoisoviipaleet
1 iso munakoiso
hiukan suolaa
tilkka oliiviöljyä
täyte
200 g herkkusieniä
1 rkl oliiviöljyä
100 g pehmeää vuohenjuustoa (ei kittikuorta!)
2 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
2 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
(suolaa ja pippuria jos tarvitsee)
viimeistelyyn
tuoreita basilikanlehtiä
Kuori valkosipulinkynsi ja leikkaa se ihan pieneksi. Kuumenna kattilassa öljy
ja kuullota siinä valkosipuli. Lisää tomaattimurska sekä sokeri ja keitä ihan
pienellä lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää basilika, sekoita ja mausta tarpeen
mukaan suolalla sekä mustapippurilla.
Viipaloi munakoiso runsaan puolen sentin viipaleiksi
ja laita viipaleet jääkylmään veteen 15 minuutiksi. Raaputa munakoisosta
jääneistä reunoista (ensimmäinen ja viimeinen viipale) kaikki irtoava sisus. Se
käytetään täytteeseen. Kun viipaleet ovat lionneet, kuivaa ne talouspaperilla
ja ripottele pinnalle hiukan suolaa. Viipaleet ”hikoilevat” suolasta, mutta
eivät ollenkaan niin voimakkaasti kuin liottamattomat viipaleet. Pyyhi suola
pois 10 minuutin kuluttua ja jätä viipaleet odottamaan paistamista.
Leikkaa herkkusienet ihan pieneksi. Laita sienet sekä
munakoisosta raavittu sisus kattilaan oliiviöljyn kanssa ja kuumenna sekoittaen matalalla
lämmöllä kunnes sienet alkavat päästää kosteutta. Sekoittele sieniä muutaman
minuutin ajan ja lisää sitten vuohenjuusto pieninä paloina. Kun juusto on
sulanut, lisää basilika sekä korianteri ja mausta tarvittaessa suolalla ja
mustapippurilla.
Öljyä munakoisoviipaleet siveltimellä kevyesti molemmin puolin ja kypsennä
ne parilapannulla. Pariloi viipaleisiin raidat molemmin puolin. Nosta
munakoisot työlaudalle ja levitä täyte niiden pyöreästä päästä alkaen noin
puoliväliin asti. Kääri viipaleet rullaksi ja tarjoile tomaattikastikkeen sekä
basilikalehtien kanssa. (Jos rullat ovat ehtineet pahasti jäähtyä, ne voi nopeasti lämmittää kuumassa tomaattikastikkeessa, mutta ei näiden mitään uunikuumia tarvitse ollakaan.)
Täydellistä...
ja p.s. nämä EIVÄT tarvitse päälleen tuhtia juustokuorrutusta…
ja p.s. nämä EIVÄT tarvitse päälleen tuhtia juustokuorrutusta…