Kanankoipi
on parhaimmillaan, kun liha on hautunut pehmeän meheväksi, mutta nahka on
rapeaa. Tähän päästään yksinkertaisimmin kypsentämällä koivet uunissa. Mausteet
pintaan, koivet uuniin ja se on siinä. Valmista syötäväksi tunnin kuluttua. Ja
jos jotain sattuu jäämään, niistä koivista voi valmistaa herkullisia
kanakroketteja. Tosin kanakroketteja varten kannattaa paistaa koipia ihan varta
vasten. Me teimme kanakroketteja pienen supersankarimiehen 3-vuotissynttäreille, jossa ei tarjoiltu vain pelkkää makeaa mahan täydeltä.
Rapeat
ja mehevät kanankoivet (tai siis tietenkin broilerinkoivet)
6 kpl broilerinkoipia
maustesekoitus:
1 rkl suolaa
1 rkl rouhittua mustapippuria
1 rkl paprikajauhetta
1 rkl sipulijauhetta
1 rkl oreganoa
1 rkl timjamia
1 rkl valkosipulijauhetta
1 rkl juustokuminaa
1 rkl curryjauhetta
Sekoita mausteet keskenään. Laita broilerinkoivet niin
isoon muovipussiin että sinne mahtuu koipien lisäksi myös runsaasti ilmaa.
Kaada mausteseosta pussiin, kierrä pussin suu kiinni ja hölskytä niin että kaikki
koivet maustuvat tasaisesti.
Nosta koivet uunipellille leivinpaperin päälle ja
kypsennä kiertoilmassa 175 asteessa tunnin ajan.
Kanakroketit
3 kypsää broilerinkoipea
2 dl raastettua parmesaania
riisipuuro:
2 dl vettä
1 tl suolaa
2,5 dl puuroriisiä
8-10 dl riisijuomaa (tai maitoa)
uppopaistoon:
2 dl riisijauhoa
3 kananmunaa
3 dl (gluteenitonta) korppujauhoa + hiukan suolaa
1- 1,5 l rypsiöljyä
Kuumenna riisipuuron vesi kiehuvaksi ja lisää suola
sekä riisi. Sekoittele parin minuutin ajan kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
Lisää riisijuoma (tai maito), sekoita hyvin ja hauduta matalahkolla lämmöllä
välillä sekoitellen noin 40-60 minuuttia kunnes kattilassa on todella paksua
riisipuuroa. Jäähdytä puuro.
Perkaa kypsät broilerinkoivet ja leikkaa liha ihan
pieneksi. Sekoita keskenään riisipuuro, broilerinliha sekä parmesaani ja
pyörittele massasta ”vihreän kuulan kokoisia” palloja. Tästä reseptistä tulee noin 30 kanapalleroa. Kieritä pallot ensin
riisijauhossa, sitten vatkatussa kananmunassa ja lopuksi korppujauhossa. (Jos
haluat erityisen paksun kuoren, kananmuna-korppujauhotuksen voi tehdä vielä
toiseen kertaan ennen uppopaistoa.)
Uppopaista kanakroketit rypsiöljyssä 180 asteessa
kunnes pinta on kullanruskea, minkä jälkeen nosta kroketit reikäkauhalla valumaan
lautaselle talouspaperin päälle. Laita kuumaan öljyyn kerralla vain noin 5-6
krokettia. Tarjoile mahdollisimman pian.