Vappuaamu
ei ole pelkkää silliaamiaista, vaan siihen kuuluu myös maistuva jälkiruoka. Jos
aamu on tarkoitus viettää piknikillä ulkosalla, jälkiruoan on oltava
sellaisessa muodossa, joka on helppo ottaa mukaan. Marjainen clafoutis (tai varmaan pitäisi käyttää nimeä flaugnarde) kulkee
mukana joko paistovuoassaan tai paloiksi leikattuna muovirasiassa. Tässä on
melkein enemmän marjoja kuin taikinaa. Jälkiruoka viimeistellään
minttu-pähkinäsekoituksella sekä jogurtti-hunaja-kookoskermavaahdolla.
Marjainen
clafoutis ja
jogurtti-hunaja-kookoskermavaahto
2,5 dl vehnäjauhoa
3 munaa
3 dl maitoa
ripaus suolaa
3 rkl sokeria
125 g vadelmia
125 g pensasmustikoita
125 g karhunvatukoita
250 g mansikoita
nokare voita
tomusokeria
kourallinen mintunlehtiä
kourallinen pistaasinsydämiä
kourallinen saksanpähkinöitä
170 g paksua maustamatonta jogurttia
2,5 dl jääkaappikylmää kookoskermaa
juoksevaa hunajaa
Vatkaa taikinan ainekset keskenään sekaisin ja anna
taikinan tekeytyä puolisen tuntia ennen paistoa.
Voitele uunivuoka voilla ja asettele marjat voin
päälle. Tai ole minua fiksumpi ja voitelun sijaan laita vuoan pohjalle
leivinpaperi... Annostele taikina kauhalla marjojen päälle varovasti siten että
marjat eivät nouse kellumaan taikinan pinnalle. Kypsennä clafoutis uunissa 180
asteessa noin 40 minuuttia, nosta lämpö 225 asteeseen ja paista vielä 5-10
minuuttia kunnes taikinan pinta on saanut vähän väriä. Jäähdytä clafoutis.
Siivilöi valmiin marjapannukakun päälle tomusokeria.
Leikkaa mintunlahdet hienoksi. Rouhi pähkinät
morttelissa ja sekoita mintunlehtien kanssa. Vatkaa jääkaappikylmä kookoskerma
vaahdoksi, lisää jogurtti ja makeuta hunajalla. Tarjottaessa viimeistele
clafoutispalat kookoskermavaahdolla ja minttu-pähkinärouheella.
Tämä jälkiruoka sisältää niin vähän sokeria, että kuiva samppanja sopii hyvin juomaksi.
Tämä jälkiruoka sisältää niin vähän sokeria, että kuiva samppanja sopii hyvin juomaksi.