Tätä ei
kai voi kutsua intialaiseksi, sillä siellä ei nautaeläimiä syötäne. Currya
tässä kuitenkin on ja makukin on currymainen. Jääkaapissamme oli currywurstia
varten tekemääni currykastiketta, ja halusin käyttää sen ruoanlaittoon pois
heittämisen sijaan.
Naudanlihaa
currykastikkeessa
500 g naudan
ulkofilettä suikaloituna
hienoa
merisuolaa
2 valkosipulin
kynttä raastettuna
1 salottisipuli
hienonnettuna tai raastettuna
2 cm pätkä
inkivääriä raastettuna
korianterin
siemeniä murskattuna
rypsiöljyä
currykastiketta
lihalientä
Leikkaa liha suikaleiksi ja mausta ne kulhossa
suolalla. Anna maustua noin puolen tunnin ajan samalla kun valmistelet
currykastikkeen aineet ja teet raidan. Raasta sipuli, valkosipuli ja inkivääri.
Murskaa morttelissa korianterin siemenet. Sekoita raasteet ja korianteri
keskenään. Ruskista pannulla ensin lihasuikaleisiin hyvä väri rypsiöljyssä ja
siirrä sivuun. Kypsennä kolmessa erässä, jotta pannu ei jäähdy liikaa, jolloin
lihat kiehuvat kypsiksi eivätkä ruskistu. Kuumenna pannulla rypsiöljyä ja
kuullota siinä maustemassaa, kunnes se saa hieman väriä. Lisää currykastike ja
lihaliemi ja anna kiehua hetki. Lisää pannulle ruskistetut lihasuikaleet ja
anna hautua kannen alla noin 30 minuuttia.
Korianteri-limettiraita
1 prk maustamatonta
jogurttia
½ limetin
raastettu kuori
1 kevätsipuli
ohuina viipaleina
2 rkl hienonnettuja
tuoreen korianterin lehtiä
1 rkl limetin
mehua
1 rkl juoksevaa
hunajaa
hyppysellinen
suolaa
(maustepippuria
myllystä)
2/3 tuoreesta
kurkusta
Pese limetti ja raasta sen kuori. Purista
ruokalusikallinen mehua. Hienonna kevätsipuli ja korianterin lehdet. Kaada
jogurtti kulhoon ja sekoita siihen kaikki aineet ja anna maustua tunnin verran
ennen tarjoilua.
Huuhdo kurkku ja leikkaa se kolmeen palaan. Halkaise
palat ja poista siemenet. Leikkaa kurkunpalat suikaleiksi ja laita suikaleet
siivilään. Ripottele niille suolaa ja anna ylimääräisen nesteen valua niistä
pois. Keitä basmatiriisi ohjeen mukaan. Tarjoa beef curry riisin,
kurkkusuikaleiden ja raidan kera.
Naan -leivän tilalla maistuu kotimainen perunarieska.
Naan -leivän tilalla maistuu kotimainen perunarieska.