Rapea romainesalaatti soveltuu
tacokuoreksi siinä missä vehnä- tai maissitortilla. Parasta on se, että
salaattitacoista ei tule samanlaista ähkyä kuin leipäkuoressa tarjoilluista
tacoista. Nämä ovat nimittäin niin hyviä, että syödessä on kovin vaikea yrittää
pysytellä kohtuuden rajoissa. Varsinkin kotimainen kirjolohi on tosi
herkullista tacomaustettuna. Reseptistä tulee 8 salaattitacoa.
Kalaisat salaattitacot
1
iso romainesalaatti > 8 isoa lehteä
1
syöntikypsä mango
1
tölkki creme fraichea
2
syöntikypsää avokadoa
1
limetti
muutama
tippa tabascoa
3
kevätsipulinvartta
pieni
pala punakaalia
puoli
ruukkua korianteria
muutama
säilötty jalapeño
700-800
g ruodotonta ja nahatonta kirjolohifileetä
ruokaöljyä
tacomaustetta
Paista
kirjolohifileet kypsiksi pannulla pienessä määrässä ruokaöljyä. Mausta
tacomausteella ja tarvittaessa myös suolalla. Leikkaa fileet peukalon
kokoisiksi paloiksi.
Kuori
mango ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Lusikoi avokadoista sisukset, valele
limettimehulla ja murskaa haarukalla. Lisää muutama tippa tabascoa sekä suolaa
ja sekoita.
Irrota
romainesalaatista uloimmat isot lehdet ja huuhtele ne. Suikaloi punakaali
ohuiksi suikaleiksi veitsellä tai mandoliinilla. Viipaloi kevätsipulit ja revi
korianterin lehdet tacon mausteeksi. Viipaloi jalapeñot. Aseta salaatinlehdet
tarjoiluvadille ja täytä ne reseptin aineksilla.