Kaikkein
yksinkertaisimmillakin resepteillä näyttää olevan kansainväliset hienot nimet,
kuten tällä vehnäjauhotetulla ja sitruunaisen kastikkeen kanssa tarjoillulla kanafileellä,
chicken piccata. Gastronomian klassikko,
you know, ja kotiruokana vallan mainio ateria. Kaiken lisäksi tosi helppo ja
nopea valmistaa.
Tämä
ruokalaji valmistetaan toisinaan myös vasikanlihasta, mutta muuten samanlaisena,
sitruunaisessa kastikkeessa, kapriksilla ja lehtipersiljalla maustettuna.
Sitruunamehun kanssa kannattaa olla vähän varovainen, ettei kastikkeesta tule
liian hapokasta. Sitruunankuoriraaste antaa makua, mutta ei happamuutta.
Kanaa
piccata
700 g pakkaus kananpojan minuuttipihvejä tai 4
rintafileetä
suolaa ja mustapippuria myllystä
1 dl vehnäjauhoa
1-2 rkl voita ja 1-2 rkl oliiviöljyä
yhden sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunamehua
1 dl valkoviiniä
2,5 dl kanalientä
1 rkl kapriksia
iso kourallinen hienonnettua lehtipersiljaa
tarjoile spagetin tai muun pitkän pastan kanssa
viimeistele lehtipersiljalla sekä sitruunaviipaleilla
Jos käytettävissä ei ole valmiita maustamattomia ”minuuttipihvejä”,
leikkaa kanafileet halki pitkittäin. Ohuita fileitä kannattaa vielä hiukan
litistää kahden voipaperin välissä.
Mausta fileepihvit molemmin puolin suolalla sekä mustapippurilla
ja kääntele ne vehnäjauhoissa. Ravistele liika jauho pois. Kuumenna
paistinpannulla voi-oliiviöljyseos ja ruskista pihvit siinä kullanruskeiksi.
Nosta pihvit odottamaan ja tee kastike. Lisää pannulle sitruunankuori,
sitruunamehu, valkoviini sekä kanaliemi ja keittele seosta minuutin tai pari.
Huuhtele ja valuta kaprikset ja lisää ne kastikkeen joukkoon yhdessä
lehtipersiljan kanssa. Keitä vielä pari minuuttia ja palauta kanapihvit
pannulle kastikkeeseen.
Lautaselle spagettia, kanapihvejä kastikkeineen sekä
sitruunaa ja lehtipersiljaa.