Broilerin rintafileistä ja
kasviksista saa nopeasti aikaan tosi maukkaan neljän hengen päivällisen. Kun
ateria vielä valmistetaan yhdellä ainoalla uunipellillä, tiskiäkään ei synny
sanottavasti. Itse asiassa tämä ruoka ei vaadi edes varsinaisia
ruoanlaittotaitoja, kunhan osaa sen verran käyttää veistä että saa ainekset
pilkottua sopivan kokoisiksi.
Pellillinen kanaa ja kasviksia
1 iso munakoiso (noin 500 g)
200 g tuoreita herkkusieniä
pari kourallista vihreitä kivettömiä oliiveja
250 g miniluumutomaatteja
3-4 kevätsipulia
400 g
luuttomia ja nahattomia broilerinfileitä
1 punasipuli
4 rkl oliiviöljyä
0,5 tl valkosipulijauhetta
0,5 tl timjamia
1 tl hienoa merisuolaa
0,5 tl paprikajauhetta
0,5 tl jeeraa
0,5 tl jauhettuja fenkolinsiemeniä
0,5 tl jauhettua mustapippuria
1 tl + 1 tl oreganoa
200 g paketti fetajuustoa
Laita uuni lämpiämään (ylä-alalämpö)
225 asteeseen. Leikkaa munakoiso sekä herkkusienet isohkon haarukkapalan
kokoisiksi. Halkaise tomaatit ja leikkaa kevätsipulit viipaleiksi. Leikkaa kaikki
broilerinfileet suunnilleen tulitikkuaskin kokoisiksi paloiksi. Kuori
ja viipaloi punasipuli.
Sekoita keskenään mausteet (jätä 1 tl
oreganoa siihen kun laitat ruoan tarjolle). Öljyä broilerinpalat ja laita ne
kasvisten kanssa isoon kulhoon. Lisää loppu öljy ja sekoita. Ripottele sitten
mausteseos ainesten päälle ja sekoita huolella niin että mausteet levittyvät
tasaisesti. Levitä kulhosta kaikki leivinpaperilla päällystetylle uunipellille
tasaiseksi kerrokseksi ja kypsennä uunin keskitasolla 225 asteessa noin 25
minuuttia tai kunnes ainekset ovat kypsyneet. Voi kestää hiukan vähemmän aikaa tai hiukan kauemmin, riippuu uunista.
Aterian voi tarjoilla suoraan
uunipelliltä, mutta ruoka näyttää paljon paremmalta tarjoiltaessa, jos sen siirtää uuteen tarjoiluastiaan. Poimi broilerinpalat pois kasvisten
joukosta. Kaada kasvikset toiseen vuokaan ja nosta broilerinpalat kasvisten
päälle. Murenna pinnalle vielä fetajuusto ja viimeistele oreganolla.