Kasa
pinaattilettuja lohisiivujen kera ei sellaisenaan kuulostanut riittävän
herkulliselta. Otin siis kattilan käteeni ja ryhdyin keittelemään
bechamelkastiketta. Se on varmaan maailman yksinkertaisin kastike, jota voi
varioida mielin määrin. Tällä kerralla variointi kuitenkin jäi tarkoituksella
tekemättä ja se päätyi ihan perusbechameliksi. Toiseen kattilaan laitoin
kananmunia kiehumaan ja paistinpannulle ohuita purjorenkaita hautumaan voin ja
valkoviinin seoksessa. Nyt alkaa vaikuttaa hyvältä.
Käärin
isojen pinaattilettujen sisään graavisuolattua lohta, kananmunaa ja haudutettua
purjoa. Sitten voitelin vuoan, asettelin letturullat siihen, kaadoin bechamelin
päälle ja ripottelin viimeistelyksi tuoretta tilliä ja juustoraastetta. Vuoka
uuniin 225 asteeseen reiluksi vartiksi ja kun juusto alkaa ruskettua, kerrassaan
mainio ateria on valmis.
Pinaattiohukaiset
3 dl vehnäjauhoja
150 g pakastepinaattia
(tai ryöpättyä tuoretta)
2 munaa
5 dl maitoa
¾ tl suolaa
voita paistamiseen
Laita jauhot, suola,
sulatettu pinaatti ja kananmunat kulhoon ja vatkaa ne sekaisin. Lisää maito
vähän kerrallaan ja vatkaa kunnes jauhot ovat kunnolla sekaisin ja seos on
tasaista. Anna lettutaikinan levätä noin tunnin ajan ennen paistamista.
Kuumenna paistinpannu
ja paista pinaattiletut voissa molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi. Ohjeesta
tulee 8 lettua.
lettujen sisään:
kevyesti
graavisuolattua lohta
keitettyjä kananmunia
puolikkaina
voissa ja valkoviinissä
haudutettuja purjorenkaita
Bechamelkastike
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
hiukan suolaa ja
valkopippuria myllystä
Sulata voi
paksupohjaisessa kasarissa ja lisää siihen jauhot. Paista jauhoja koko ajan
sekoittaen muutaman minuutin ajan. Varo etteivät jauhot ruskistu. Lisää maito
desilitra kerrallaan ja sekoita kastike aina tasaiseksi ja kiiltäväksi. Maidon
kiehuessa kastike sakenee, jolloin voi lisätä seuraavan erän maitoa. Keitä
kastiketta lopuksi vähintään kymmenen minuuttia jotta jauhot kypsyvät kokonaan
eikä kastike maistu jauholta. Valmiin kastikkeen tulee olla koostumukseltaan
kuin pehmeää, juoksevaa jugurttia. Mausta suolalla ja vastarouhitulla
valkopippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti