Mantelikala
800 g norjanseitiä
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
1 + 1 tl suolaa
0,5 + 0,5 tl
sitruunapippuria
hitunen cayennepippuria
50 g mantelilastuja
2 dl kermaa
sitruunaa
tilliä
Sekoita yhdelle isolle
lautaselle vehnäjauho, 1 tl suolaa ja 0,5 tl sitruunapippuria.
Sekoita toiselle
lautaselle korppujauho, 1 tl suolaa, 0,5 tl sitruunapippuria ja hitunen
cayennepippuria. Murskaa karkeaksi rouheeksi suurin osa mantelilastuista (jätä
pari lusikallista) ja lisää ne korppujauhoseoksen joukkoon.
Vatkaa kaksi kananmunaa
löysäksi vaahdoksi ja kaada ne kolmannelle isolle lautaselle.
Voitele uunivuoka
voilla.
Ota seitifileet yksi
kerrallaan ja kieritä ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeksi
korppujauho-manteliseoksessa. Laita kalafileet vierekkäin voideltuun uunivuokaan.
Kaada fileiden päälle kerma ja ripottele viimeksi loput mantelilastut. Paista
200 asteessa uunissa noin puoli tuntia kunnes mantelilastut saavat väriä.
Kun olet ottanut kalat
pois uunista, puserra niiden päälle sitruunamehua ja ripottele tilliä. Tarjoile
perunasoseen ja kasvisten kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti