Kaalikääryleitä kannattaa kerralla tehdä PALJON, vaikka kolminkertaistaa
reseptin määrät ja pakastaa loput. Kaalikääryleet, samoin kuin kaikki
kaaliruoat, vain paranevat uudelleen lämmitettynä. Lisäkkeeksi sopivat hyvin
puolukkahillo ja maustekurkku.
Lammaskaalikääryleet
1 iso savoijinkaali
vettä, suolaa
1 sipuli
voita
0,5 dl rouhittuja
ohrasuurimoita
(=keitettynä n. 2 dl)
600 g lammasjauhelihaa
1 kananmuna
2 rkl tuoretta timjamia
1 tl suolaa
mustapippuria
1 dl kermaa
tummaa siirappia
voinokareita
(lihalientä)
Irrota kaalista niin
paljon isoja lehtiä kuin siitä ropivasti irtoaa. Kaiverra samalla kaalin kova
kantaosa pois. Keitä lehtiä runsaalla suolalla maustetussa vedessä n. 5
minuuttia kunnes lehdet hiukan pehmenevät. Valuta kaalinlehdet ja ohenna
varovasti niiden lehtiruoti (varo ettei kaalinlehtiin tule reikiä). Keitä
kaalin sisus pehmeäksi ja hienonna se. Pilko sipuli pieniksi kuutioiksi ja
kuullota voissa paistinpannulla. Keitä ohrasuurimot pehmeiksi suolatussa
vedessä. Silppua tuore timjami hienoksi.
Sekoita hyvin keskenään
jauheliha, keitetyt ohrasuurimot, kuullotettu sipuli, hienonnettua kaalia, kananmuna,
suola, mustapippuri ja timjami. Notkista murekeseos tarvittaessa lisäämällä
siihen kermaa.
Kääri jokaisen
kaalinlehden sisälle reilu ruokalusikallinen täytettä ja aseta kääryleet
saumapuoli alaspäin voideltuun uunivuokaan. Valuta päälle siirappia ja nosta
sinne tänne muutamia voinokareita.
Kypsennä kaalikääryleitä
uunissa 200 asteessa noin tunti. Paistamisen aikana voi muutaman kerran valella
kääryleitä lihaliemellä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti