Jääkaapista
löytyi vielä hullujen päivien tarjousten jäljiltä jokiravunpyrstöjä, mutta
viimeinen käyttöpäivä oli uhkaavan lähellä joten niiden vuoro oli joutua
pannulle. Jokirapupasta on maukas ja nopea ruoka valmistaa. Riippuen pastan keittoajasta
ruoka on valmis puolessa tunnissa – ja ehkä jo syötykin.
Jokirapupasta
1 iso keltasipuli
2 pientä
valkosipulinkynttä
1,5 rkl voita
1,5 rkl öljyä
1 kuivattu peperoncini
rosso picante chilipalko
2,5 dl valkoviiniä
2 dl kermaa
3 tippaa tabascoa
2 tölkkiä (á 200g)
suolaliemeen säilöttyjä jokiravunpyrstöjä
hienoksi leikattua
tilliä
tagliatellea paketin
ohjeen mukaan keitettynä
Laita ensin pastavesi
kiehumaan ja lisää kiehuvaan veteen suolaa.
Hienonna sipuli ja
valkosipuli ja kuullota ne voi-öljyseoksessa. Lisää chilipalko ja kuullota
vielä hetki. Lisää valkoviini ja anna sen kiehua lähes olemattomiin.
Laita pasta veteen
kiehumaan ja laita ajastin päälle.
Kun pasta on lähes
kypsää, lisää kastikkeeseen kerma ja tabasco ja lämmitä kiehumispisteeseen. Ota
kastikkeesta chilipalko pois ja tarkista maku. Lisää suolaa jos on tarpeen. Lisää
viimeksi valutetut jokiravunpyrstöt sekä tilli. Kiehauta sekoittaen parin minuutin ajan
sen verran että ravut lämpiävät. Valuta pasta ja lisää se pannulle. Sekoita
pasta ja kastike keskenään ja tarjoile heti.
Tämän
pastan voi valmistaa myös katkaravuista. Silloin ei käytetä chiliä.
Unohtuiko
pastasta parmesaani? No ei unohtunut. Kalojen ja muiden vedenelävien kanssa
pastaa ei kuorruteta parmesaanilla, sanovat sen ainoan oikean pastamaan kokit.
Olen itsekin yrityksen ja erehdyksen kautta huomannut, että jokin parmesaanin
maussa tappaa vedenelävien herkät aromit, joten uskotaan. Antaa mieluummin olla
ilman.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti