Miian
avustamana kaikki ruoka valmistui sunnuntaina ajallaan ja saatiin pleitattua
kauniisti. Sen verran kuitenkin piti kiirettä tarjoilun kanssa, että kuvat
jäivät ottamatta. Pitää siis tukeutua J&J:n ottamiin kuviin vieraista ja
päivällispöydästä.
Ennen
ruokaa tarjoiltiin siis kuohuvaa kuusenkerkkäjuomaa ja katajanmarja-ruohosipulituorejuustoa
sekä hirvicarpacciota saaristolaisleivällä.
Alkuruoka
oli kuusi pientä maisteluannosta erilaisia suomiherkkuja maalta ja mereltä:
Pääruokana
perinteistä karjalanpaistia, uunijuureksia, vihreä salaattisekoitus,
karjalanpiirakoita ja munavoita. Siitä tarjoilusta kukaan ei huomannut ottaa
kuvaa ennen kuin Martin ja Miian tekemistä karjalanpiirakoista ja munavoista
oli jäljellä enää pelkkiä murusia ja karjalanpaistipata lähes nuoltu puhtaaksi
eikä uunijuureksistakaan ollut jäljellä enää juuri muuta kuin muisto. On se
vaan kumma, miten pelkällä vedellä, suolalla, pippurilla ja parilla
laakerinlehdellä voi maustaa liharuoan niin herkulliseksi.
Seuraavaksi
tarjoiltiin parhaita suomalaisia juustoja mallasnäkkärin ja
raparperi-mesimarjahillokkeen kanssa. Hilloke ei ollut ihan nappivalinta näihin
juustoihin, mutta ei mikään erityisen huonokaan. Juustot olivat Peltolan Blue, Viinitarhurin
juusto ja Herkkujuustolan Vilho. Koristeena käyttämäni orvokinkukat pihistin Martin pihan orvokkiamppeleista.
Jälkiruokana
”affenanmaan pannucottaa”, marjamarenkeja, vihreää kardemummakeksirouhetta,
lakkakinuskia ja tuoreita metsämarjoja, lakkoja, mustikoita ja metsävadelmia.
Siitäkään ei valitettavasti ole olemassa muuta kuvaa kuin pleittausmalli.
Keksirouhe oli näin jälkeenpäin ajatellen täysin tarpeeton lisäys eikä sopinut
annokseen alkuunkaan, mutta muuten jälkkäri oli todella suussasulava herkku.
Lopuksi
ne pakolliset kahvit ja konjakit mustaherukkatryffeleiden kera.
Kaikki tämän päivällisen reseptit löytyvät epätrendikkään ruokablogin
joulukuun 2012 tiedostoista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti