perjantai 7. joulukuuta 2012

Haukitartar



Haukitartar

400 g täysin ruodotonta (meri!)haukifilettä
   (edit. järvihauki täytyy pakastaa muutamaksi vuorokaudeksi ennen käyttöä, jotta
   lapamadot kuolevat, eikä pakastaminen tee pahaa merihauellekaan)
1,5 tl hienoa merisuolaa
1 tl hienoa sokeria
1 limetin mehu
80 g punasipulia
200 g creme fraichea
3 tl raastettua piparjuurta
4 tl hienoksi hakattua tilliä
3 tl hienonnettua ruohosipulia
                      valkopippuria myllystä
                      pieni hyppysellinen cayennepippuria
                      ruohosipulia
                      ruohosipulin tai krassin kukkia
                      kermaa tarvittaessa

Pilko haukifilee veitsellä yhtä hienoksi kuin jauheliha. Sekoita limettimehuun suola ja sokeri. Kaada kaikki yhteen kulhoon, sekoita hyvin ja laita jääkaappiin maustumaan noin 6 tunniksi. Sekoita erittäin hienoksi pilkottu punasipuli, creme fraiche, piparjuuriraaste ja tilli keskenään ja laita tämä seos omassa kulhossaan jääkaappiin maustumaan.

Yhdistä seokset, mausta valkopippurilla ja varovaisella hyppysellisellä cayennea. Ohenna massaa tarvittaessa kermalla. Koristele ruohosipulilla ja ruohosipulin tai krassin kukalla ja tarjoile.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Haukitartar näyttää täydelliseltä ruokareseptiltä, mutta eräs asia ajatteluttaa.
Kansa on unohtanut, että raaoista järvikaloista voi saada lapamadon. Raakana syötetty järvikalat neuvotaan pakastamaan muutama vuorokausi ennen nauttimista!

Tuplaespresso kirjoitti...

Hyvä huomio. Haukifileet (merihaukea) olivat kyllä pakkasessa, mutta en ymmärtänyt laittaa tuosta lapamatoasiasta mainintaa reseptiin. Korjaanpa puutteen nyt heti. Kiitos muistutuksesta :)