keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Maksalaatikko



Eräänä päivänä M tuli kaupasta jauhemaksapaketin kanssa. Tällä kerralla ei ollutkaan tarkoitus että minä paistan maksapihvejä, vaan M ilmoitti tekevänsä maksalaatikkoa. Wau! Vaikka meille kyllä kelpaa pikaruoaksi Saarioisten maksalaatikko, niin tämä päihitti sen 6-0. Iso satsi, jota kannatti odottaa ja joka loppui aivan liian nopeasti. Laitoin reseptin muistiin, jos vaikka joskus jonain päivänä taas saisi tätä ”isin tekemää ruokaa <3”

Maksalaatikko

1 rkl voita
11 dl maitoa
4 dl vettä
1 dl rikottuja ohrasuurimoita
1,5 dl puuroriisiä
                      Keitetään puuroksi (n 50-60 min.)
50 g voita
1 sipuli pieninä kuutioina
500 g jauhettua naudanmaksaa
1 muna kevyesti vatkattuna
1,5 rkl suolaa
1 tl rouhittua valkopippuria
1 tl meiramia
0,5 dl rusinoita (leikattuina puoliksi)
4 rkl tummaa siirappia

Valmista ensin ohra-riispuuro ja anna sen vähän aikaa jäähtyä.
Kuullota sipulit voissa ja sekoita sen jälkeen kaikki maksalaatikon ainekset keskenään tasaiseksi massaksi.

Voitele 6 kpl 300-400 g alumiinivuokia ja jaa maksalaatikko vuokiin. Paista uunin alimmalla tasolla ensin 200 asteessa 1 tunti ja sen jälkeen alumiinifoliolla peitettynä 160 asteessa 30 min.

Ei kommentteja: