perjantai 28. joulukuuta 2012

Budapestin possua

 
Reseptiarkistoa selatessa käteeni sattui pieni lappunen, johon oli kirjoitettu muutama ruoka-aine, mutta ei määriä tai valmistusohjeita. Tämä on pakko kirjata muistiin ennen kuin lappunen häviää jonnekin ”varmaan talteen” muiden selittämättömästi kadonneiden reseptien kanssa. Samalla löytyi vastaus kysymykseen ”mitä tänään syötäisiin?”. Tätä.

Joitain vuosia sitten nautittiin budapestilaisessa pikkuravintolassa maanmainiota possukastiketta. Niin hyvää, että kun aikamme oltiin maisteltu ja haarukalla tongittu annoksen elementtejä, piti kysyä josko kokki paljastaisi salaisen reseptinsä. Ja kun kauniisti kysyttiin, hän kertoi miten yksinkertaisista ja vähääkin vähemmistä aineksista saa aikaan todella maittavan kastikkeen. Tadaa! Se oli se kurkkupikkelsi! Kotona sitten M teki muutaman kokeilun, jotta löydettäisiin näille aineksille sopiva suhde. Possun lisäksi lautasella oli keitettyä riisiä ja salaattia.



Budapestin possukastike (kahdelle)

300 g possunfileetä
voita ja oliiviöljyä paistamiseen
2 dl kermaa
1 purkki creme fraichea
2 tl dijonsinappia
1,5 rkl Felix perinteistä kurkkusalaattia
1 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa, valkopippuria

Leikkaa possunfilee suikaleiksi tai ohuiksi viipaleiksi ja ruskista palat paistinpannulla voin ja oliiviöljyn seoksessa. Lisää kerma, creme fraiche ja dijonsinappi, sekoita huolella ja anna kastikkeen kiehahtaa. Mausta kurkkusalaatilla, hunajalla, suolalla ja valkopippurilla ja hauduta vielä hetki jotta maut tasaantuvat.



Ei kommentteja: