torstai 6. joulukuuta 2012

Paahteiset uunijuurekset


Näiden ainesten lisäksi tai sijasta uunipannulle voi laittaa paahtumaan myös bataattia, kyssäkaalia, raitajuurta, mustajuurta, lanttua, selleriä, palsternakkaa, fenkolia, valkosipulia, maa-artisokkaa, retikkaa, kurpitsaa, tai melkein mitä vain, riippuen siitä minkä ruoan lisäkkeenä uunijuurekset tarjoillaan. Perinteinen peruna-porkkana-nauris-punajuuri –yhdistelmä toimii parhaiten yksinkertaisen karjalanpaistin kanssa.

Uunijuurekset

30 pientä varhaisperunaa
10 porkkanaa
5 keskikokoista naurista
5 punajuurta
ruokaöljyä
juoksevaa hunajaa
tuoretta rakuunaa
suolaa
mustapippuria myllystä

Pese juurekset hyvin ja kuori punajuuret. Leikkaa kaikki ainekset pienemmiksi paloiksi ja laita isoon kulhoon kaikki muut paitsi punajuuri. Lisää hiukan öljyä ja juoksevaa hunajaa ja sekoita hyvin. Kaada juurekset voidellulle uunipellille. Tee sama punajuurille, mutta laita ne univuoan toiseen reunaan etteivät ne värjää kaikkia muita juureksia. Ripottele päälle hiukan tuoretta rakuunaa.

Paista uunissa 200 asteessa n 40-50 min kunnes juurekset ovat pehmenneet. Ota vuoka uunista, mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita kevyesti ja kaada uunijuurekset tarjoiluastiaan.

Tässä on perunaa, porkkanaa, bataattia, selleriä, palsternakkaa ja sipulia sekä muutama oksa rosmariinia

Ei kommentteja: