keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Tervetuloa


Nyt kun blogille keksittiin sopiva nimi, epätrendikäs ruokablogi, se oli pakko varata heti ennen kuin kukaan muu ehtii tunnustautua epätrendikkääksi ruoanlaittajaksi.
 
Miten niin epätrendikäs? No kun meillä ei tupata kulloinkin muodissa olevia mausteita joka ikiseen ruokaan. Emme ruoanlaitossa mieti ensisijaisesti terveellisyyttä, vaan makua ja joskus jopa kokonaisvaltaista ruokakokemusta. Emme välttele lihaa, kalaa, riistaa, vehnää, rasvaa, sokeria, laktoosia, gluteenia, hiilihydraatteja tai muuta tontonsellaista. Emme siis harrasta niin kovin suosittua terveellisyystykitystä emmekä näin ollen myöskään syyllistä ketään (mahdollisesti?) epäterveellisistä elämäntavoista. Emme yleensä noudata tarkalleen jotain reseptiä, vaan pääraaka-aineesta päätettyämme, muistin virkistämiseksi ja inspiraatioksi selaamme ohjeita netistä ja keittokirjoista, minkä jälkeen suljemme kaikki oppaat ja ryhdymme keittiöhommiin. Suosimme lähiruokaa ja kauden raaka-aineita, mutta emme karsasta kauempaakaan tulevia erikoisuuksia. Erilaiset ravintolisät ja elintarvikekorvikkeet sen sijaan kierrämme mahdollisimman kaukaa eikä eineksiäkään tässä keittiössä yleensä nähdä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Siis todella tylsää ja epätrendikästä kokkaamista, eikös?

Keittokirjasto kasvaa niin että niille täytyy aika ajoin tehdä tilaa muiden kirjojen kustannuksella. "Härpäkeosasto" on M:n vastuulla. Jos minulle pitäisi antaa porttikielto kirjakauppojen keittokirjaosastolle, M tulisi pitää kaukana kaikista niistä kaupoista joissa myydään keittiökoneita ja -tarvikkeita :)

Tekstejä ja kuvia siirtyy tänne blogiin sitä mukaa kun aikaa riittää. Reseptejä on siellä ja täällä, kuvia tuolla ja jossain muualla. Osa katosi lopullisesti bittiavaruuteen erään kovalevyn sanoessa poks eikä tiedostoja monesta yrityksestä huolimatta koskaan saatu palautetuksi lukukelpoiseen muotoon. Joten, hetken aikaa saattaa kestää ennen kuin "wanhat hywät" ohjeet ovat täällä kuvien kanssa. Mutta hyvää kannattaa odottaa :) Blogin alkupään resepteillä ei ole mitään erityistä järjestystä, kunhan poimin niitä sekalaisista tiedostoista sitä mukaa kun käyttökelpoisia reseptejä tulee vastaan.

Ehkä näin tulee nyt lopulta järjestettyä blogimuotoon se reseptiarkisto, joka on odottanut lajittelua ja mapitusta jo vuosikausia, ja joka arkisto on koko ajan kasvanut aina vain korkeammaksi muistilappu- ja lehtileikepinoksi. Tämän on tarkoitus olla myös eräänlainen ”oman perheen ja lähisuvun keittokirja”, josta voi tarkistaa miten se resepti nyt menikään ja mitä uutta epätrendikkäässä keittiössä kannen alla poriseekaan.

Söpö ja Höpö odottelemassa kokkauskurssin alkua.

Ei kommentteja: