sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Majoneesi

Usein tuntuu siltä, että mitä hankalammaksi jotain reseptiä mainostetaan, sitä arvokkaampana tätä ruokaa pidetään. ”Majoneesin öljy valutetaan kapeana nauhana ja vispataan käsin voimakkaasti ettei majoneesi juoksetu.” Hyvä. Vispatkaa vaan, mutta yhtä hyvän makuinen majoneesi syntyy paljon helpommallakin tavalla - sauvasekoittimella, eikä työn helppous tee lopputuloksesta yhtään huonompaa. Tämä onnistuu aina.

Meille ei ole ostettu juuri ainoatakaan majoneesitölkkiä kaupasta sen koommin kun vuosia sitten löysimme tämän nopean ja idioottivarman majoneesireseptin jostain ruokablogista, jota kumpikaan ei nyt millään muista. Kun tätä on kerran maistanut, kaikki kaupan majoneesit maistuvat pahalta ja tunkkaiselta.


Todella pikainen majoneesi

1 kananmuna
2 tl valkoviinietikkaa
1 rkl Dijon sinappia
valkopippuria
suolaa                   
2 dl rypsiöljyä

Kaada kaikki ainekset korkeaan astiaan ja hurauta sauvasekoittimella majoneesiksi. Tämän helpompaa maukkaan majoneesin valmistaminen ei voi olla! Pikamajoneesi säilyy käyttökelpoisena jääkaapissa muutamia päiviä.

Kotitekoinen majoneesi maistuu paljon raikkaammalta kuin mikään kaupan valmis tölkkimajoneesi.
Majoneesin voi maustaa haluamallaan tavalla, sokerilla ja sinappijauheella, tai currylla, tai limettimehulla, tai valkosipulilla ja persiljalla, tai chilillä ja ketsupilla, tai basilikalla ja parmesaanilla, tai ihan millä itse haluaa. 
 Majoneesista voi tehdä myös tartarkastikkeen kalalle lisäämällä siihen silputtua sipulia, hienoksi leikattua valkosipulia, tilliä, ruohosipulia, kaprista, sitruunamehua ja suolakurkkua.


Made fish & chips ja tartarkastiketta <3 hyvää!

Ei kommentteja: