Säilötään, tehdään hilloja, mehuja ja muuta hyvää


Vaikka kaikenlaisia hilloja, mehuja ja pakasteita saa kaupasta, jotain ehkä joskus haluaa tehdä itsekin. Tältä sivulta löytyy linkkejä ja vinkkejä niin hillojen ja mehujen valmistamiseen kuin pikkelöintiin ja pakastamiseenkin.

 


MEHUT JA HILLOT

Säilönnän ABC osa 1 – mitä ja miksi

Keittämätön raparperimehu

Mansikkamehu ja mansikkasosehillo

Raparperihillo

Uuniomenahillo

THE Mansikkahillo

Hieno vaniljainen karviaishillo

Tyrni-persimonihillo

Porkkanakakkuhillo

Fenkolihillo

Paholaisen hillo

Vihreä tomaatti – chilihillo

Kumkvattimarmeladi

Veriappelsiinimarmeladi

Klementiinimarmeladi

Lemon curd

Raparperi-appelsiini curd

Black banana curd

Veriappelsiinicurd

 

 

ALKOHOLIN KÄYTTÖ SÄILÖNNÄSSÄ


Portviinillä aateloitu puolukkahillo

Jallupuolukat

Koskenkorvamehustetut tyrnimarjat

Luumuja portviinissä

Päärynöitä keltaisessa ja punaisessa viinissä

Gooseberry gin eli kotitekoinen karviaisgini

 

 

PIKKELÖINTI JA VIINIETIKAT

Maustekurkkuja talveksi

Pikkelöidyt kelta-/valko-/raitajuuret

Kasvisten pikkelöinti

Chilinen raparperichutney 

Pikkelöidyt pihlajanmarjat

Pikkelöidyt vesimelonin kuoret

Pikkelöity fenkoli 

Pikkelöity punasipuli

Mansikka-basilikaviinietikka

Nektariini-vadelmaviinietikka

 

 

PAKASTUSVINKKEJÄ

Uusien perunoiden pakastaminen

Karhunlaukan säilöntä (pakastamalla)


 

Ei kommentteja: