torstai 6. joulukuuta 2012

Raparperi-mesimarjahilloke


Raparperi-mesimarjahilloke

800 g raparperinpaloja
2 dl sokeria
3 dl hillosokeria
0,5 dl vettä
maustesiirappi:
1 sitruunan mehu + saman verran vettä
1 tl kokonaisia kardemummansiemeniä
3 tähtianista
1 pieni kanelitanko
1 rkl hienoa sokeria
2 dl mesimarjalikööriä

Keitä maustesiirapin aineksia pienessä kattilassa hiljaisella lämmöllä noin 15 minuuttia. Poista tähtianikset ja kanelitanko ja anna kiehua vielä niin kauan että seos alkaa muuttua siirapiksi. Lopuksi siivilöi kardemummansiemenet pois siirapista.

Keitä raparperinpaloja, sokeria, maustesiirappia ja vettä kunnes raparperi on pehmennyt ja seos alkaa hilloontua.

Ei kommentteja: