sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Silakkapihvit


Silakka on täysin aliarvostettu kala. Vaikka ihmisiä pelotellaan kaloihin kertyvillä ympäristömyrkyillä, kalojen sisältämät hyvät rasvahapot ja niiden aikaan saamat terveyshyödyt ovat paljon suuremmat kuin kalojen terveysriskit. Kemikaalien riskinarvioinnissa käytetään sellaisia turvallisuusmarginaaleja, etteivät teoreettiset riskit helposti muutu todellisiksi. Vanha sanonta ”syö särkeä, se kasvattaa järkeä”, on enemmän kuin totta. Neurologit ovat todenneet runsaan kalan syönnin vähentävän aivojen rappeutumista ja ylläpitävän hyvää muistia. 


 
Silakkapihvit

800 g silakkafileitä
3 dl ruisjauhoja
1 rkl suolaa
1 tl valkopippuria
tilliä, suolaa, valkopippuria
voita paistamiseen

Silakkafileet kannattaa mieluummin perata itse tuoreista silakoista. Niissä on paljon enemmän makua kuin valmiissa silakkafileissä, jotka on teollisesti pesty piloille.

Lado silakkafileet voipaperille nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileille hiukan suolaa, valkopippuria ja tilliä.

 Laita silakkafileet kaksi päällekkäin siten, että nahkapuoli jää ulkopuolelle. Sekoita keskenään ruisjauhot, suola ja valkopippuri. Kasta jokainen silakkapihvi erikseen ruisjauhoseoksessa siten, että koko pinta peittyy molemmin puolin.

Paista silakkapihvit paistinpannulla voissa molemmin puolin kullanruskeiksi.

Pelkän tillin lisäksi voit laittaa fileiden väliin hiukan hienoksi silputtua ruohosipulia tai vaikkapa pikkusipaisun Kallen mätitahnaa.

Ei kommentteja: