perjantai 7. joulukuuta 2012

Riimihirveä hirvenfileestäMeillä on jokasyksyisenä traditiona hankkia hirvenfilee, graavata se ja laittaa sitten pienempinä paloina pakastimeen odottamaan joulupöytää. Sen verran iso lihankimpale hirvenfilee kuitenkin on, ettei kaikkea tarvitse säästellä joulupöytään, vaan sitä voi nautiskella muutenkin. Olemme todenneet herkkutattirisoton maistuvan erityisen hyvältä riimihirven kanssa.

Riimihirvi

1 hirvenfilee (mieluummin sisäfilee)
1 dl karkeaa merisuolaa
1 rkl rouhittua katajanmarjaa
1 rkl hienoa sokeria
1 tl rouhittua mustapippuria

Sekoita keskenään mausteet ja levitä ne isolle voipaperiarkille. Puhdista filee, leikkaa pois fileen paksumpi pää (siitä ei tule nättiä riimilihaa mutta siitä voi paistaa maukkaat pihvit tai silputa tartariksi), kaikki kalvot ja kieritä fileetä voipaperilla kunnes se on kauttaaltaan mausteiden peitossa. Kääri voipaperi tiiviisti fileen ympäri ja vielä toinen voipaperi sen ympärille. Laita filee jääkaappiin maustumaan noin vuorokauden ajaksi käännellen sitä välillä muutaman kerran.

Pyyhi maustuneen fileen päältä kaikki mausteet mahdollisimman tarkkaan talouspaperilla. Älä missään nimessä huuhtele filettä vedessä! Leikkaa filee noin 10 sentin paloiksi, pakkaa hyvin ja pakasta. Tarjottaessa leikkaa ohuita siivuja vähän kohmeisesta lihasta.
Ei kommentteja: