perjantai 28. joulukuuta 2012

Brattaripata
On ruokia, joista saa todella kauniit ja näyttävät ruokakuvat. Ja on ruokia, jotka kaikista stailausyrityksistä huolimatta näyttävät lautasella koiranoksennukselta. Useimmat padat ja laatikot kuuluvat jälkimmäiseen kategoriaan, kuten myös tämä bratwurstipata. Ruoka oli herkullista vaikka sitä ei oikein kuvista voikaan päätellä. Pitäisi aina olla kaapissa tai jääkaapissa kaikenlaisia sellaisia ruoka-aineita, joilla kohtalaisen tylsän näköisen aterian saisi näyttämään nätimmältä. Ai niin mutta sehän olisi kai jo trendikästä, joten unohdetaan koko juttu. Pysytään täällä epätrendikkyyden puolella ja nautitaan mausta.


Brattaripata

1 keskikokoinen sipuli
140 g pekonikuutioita
hiukan voita
1 valkosipulinkynsi pilkottuna
230 g bratwursteja (Snellman)
2/3 omenaa kuutioina
1 rasia hapankaalia (400g)
0,5 dl kuivaa valkoviiniä
1 purkki smetanaa (Valio)
juoksevaa hunajaa 2-3 rkl
valkopippuria
mustapippuria
suolaa
2 tl englantilaista sinappia

Pilko sipuli ja pekoni ja kuullottele niitä paistinpannulla pienessä määrässä voita. Lisää hienoksi leikattu valkosipulinkynsi ja jatka vielä hetken aikaa kuullottamista. Lisää lopuksi bratwurstipalat ja kypsennä ne.

Pehmennä omenakuutiot paistokasarissa, lisää hapankaali ja valkoviini ja keittele seosta vähän kokoon. Lisää smetana ja anna muhia vielä hetken ajan. Maista ja mausta valkopippurilla, mustapippurilla, hunajalla ja pienellä määrällä suolaa. Lisää kasariin paistinpannun sisältö ja sinappi, sekoita ja anna vielä hetken aikaa hautua.

Ruokajuomaksi kylmää olutta.


Ei kommentteja: