sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Mantelikala




Mantelikala

800 g norjanseitiä
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
1 + 1 tl suolaa
0,5 + 0,5 tl
     sitruunapippuria
hitunen cayennepippuria
50 g mantelilastuja
2 dl kermaa
sitruunaa
tilliä

Sekoita yhdelle isolle lautaselle vehnäjauho, 1 tl suolaa ja 0,5 tl sitruunapippuria.
Sekoita toiselle lautaselle korppujauho, 1 tl suolaa, 0,5 tl sitruunapippuria ja hitunen cayennepippuria. Murskaa karkeaksi rouheeksi suurin osa mantelilastuista (jätä pari lusikallista) ja lisää ne korppujauhoseoksen joukkoon.
Vatkaa kaksi kananmunaa löysäksi vaahdoksi ja kaada ne kolmannelle isolle lautaselle.
Voitele uunivuoka voilla.

Ota seitifileet yksi kerrallaan ja kieritä ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeksi korppujauho-manteliseoksessa. Laita kalafileet vierekkäin voideltuun uunivuokaan. Kaada fileiden päälle kerma ja ripottele viimeksi loput mantelilastut. Paista 200 asteessa uunissa noin puoli tuntia kunnes mantelilastut saavat väriä.

Kun olet ottanut kalat pois uunista, puserra niiden päälle sitruunamehua ja ripottele tilliä. Tarjoile perunasoseen ja kasvisten kanssa.

Ei kommentteja: