perjantai 7. joulukuuta 2012

Illallinen pitkän kaavan mukaan osa 4 - fine diningia ilman pönötystä


Miian avustamana kaikki ruoka valmistui sunnuntaina ajallaan ja saatiin pleitattua kauniisti. Sen verran kuitenkin piti kiirettä tarjoilun kanssa, että kuvat jäivät ottamatta. Pitää siis tukeutua J&J:n ottamiin kuviin vieraista ja päivällispöydästä.

Ennen ruokaa tarjoiltiin siis kuohuvaa kuusenkerkkäjuomaa ja katajanmarja-ruohosipulituorejuustoa sekä hirvicarpacciota saaristolaisleivällä.

Alkuruoka oli kuusi pientä maisteluannosta erilaisia suomiherkkuja maalta ja mereltä:

 
Pääruokana perinteistä karjalanpaistia, uunijuureksia, vihreä salaattisekoitus, karjalanpiirakoita ja munavoita. Siitä tarjoilusta kukaan ei huomannut ottaa kuvaa ennen kuin Martin ja Miian tekemistä karjalanpiirakoista ja munavoista oli jäljellä enää pelkkiä murusia ja karjalanpaistipata lähes nuoltu puhtaaksi eikä uunijuureksistakaan ollut jäljellä enää juuri muuta kuin muisto. On se vaan kumma, miten pelkällä vedellä, suolalla, pippurilla ja parilla laakerinlehdellä voi maustaa liharuoan niin herkulliseksi.

Seuraavaksi tarjoiltiin parhaita suomalaisia juustoja mallasnäkkärin ja raparperi-mesimarjahillokkeen kanssa. Hilloke ei ollut ihan nappivalinta näihin juustoihin, mutta ei mikään erityisen huonokaan. Juustot olivat Peltolan Blue, Viinitarhurin juusto ja Herkkujuustolan Vilho. Koristeena käyttämäni orvokinkukat pihistin Martin pihan orvokkiamppeleista.


 
Jälkiruokana ”affenanmaan pannucottaa”, marjamarenkeja, vihreää kardemummakeksirouhetta, lakkakinuskia ja tuoreita metsämarjoja, lakkoja, mustikoita ja metsävadelmia. Siitäkään ei valitettavasti ole olemassa muuta kuvaa kuin pleittausmalli. Keksirouhe oli näin jälkeenpäin ajatellen täysin tarpeeton lisäys eikä sopinut annokseen alkuunkaan, mutta muuten jälkkäri oli todella suussasulava herkku.

Lopuksi ne pakolliset kahvit ja konjakit mustaherukkatryffeleiden kera.


Kaikki tämän päivällisen reseptit löytyvät epätrendikkään ruokablogin joulukuun 2012 tiedostoista.Ei kommentteja: