sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Jokirapupasta


Jääkaapista löytyi vielä hullujen päivien tarjousten jäljiltä jokiravunpyrstöjä, mutta viimeinen käyttöpäivä oli uhkaavan lähellä joten niiden vuoro oli joutua pannulle. Jokirapupasta on maukas ja nopea ruoka valmistaa. Riippuen pastan keittoajasta ruoka on valmis puolessa tunnissa – ja ehkä jo syötykin.


 
Jokirapupasta

1 iso keltasipuli
2 pientä valkosipulinkynttä
1,5 rkl voita
1,5 rkl öljyä
1 kuivattu peperoncini rosso picante chilipalko
2,5 dl valkoviiniä
2 dl kermaa
3 tippaa tabascoa
2 tölkkiä (á 200g) suolaliemeen säilöttyjä jokiravunpyrstöjä
hienoksi leikattua tilliä
tagliatellea paketin ohjeen mukaan keitettynä

Laita ensin pastavesi kiehumaan ja lisää kiehuvaan veteen suolaa.

Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne voi-öljyseoksessa. Lisää chilipalko ja kuullota vielä hetki. Lisää valkoviini ja anna sen kiehua lähes olemattomiin.

Laita pasta veteen kiehumaan ja laita ajastin päälle.

Kun pasta on lähes kypsää, lisää kastikkeeseen kerma ja tabasco ja lämmitä kiehumispisteeseen. Ota kastikkeesta chilipalko pois ja tarkista maku. Lisää suolaa jos on tarpeen. Lisää viimeksi valutetut jokiravunpyrstöt sekä tilli. Kiehauta sekoittaen parin minuutin ajan sen verran että ravut lämpiävät. Valuta pasta ja lisää se pannulle. Sekoita pasta ja kastike keskenään ja tarjoile heti.

 
Tämän pastan voi valmistaa myös katkaravuista. Silloin ei käytetä chiliä.

Unohtuiko pastasta parmesaani? No ei unohtunut. Kalojen ja muiden vedenelävien kanssa pastaa ei kuorruteta parmesaanilla, sanovat sen ainoan oikean pastamaan kokit. Olen itsekin yrityksen ja erehdyksen kautta huomannut, että jokin parmesaanin maussa tappaa vedenelävien herkät aromit, joten uskotaan. Antaa mieluummin olla ilman.

 

Ei kommentteja: