Rapujuhlan kruunaa jälkiruoka, joka on helppo valmistaa, ihan pieni eikä kovin makea, ei vaadi monenlaisia lisukkeita eikä erityistä asettelua lautaselle, ja sellainen jonka vielä jaksaa suosiolla syödä kaiken muun
EDIT: pari muutakin herukkapiirakkaa
Viinimarja-valkosuklaapiirakka
Kirpeä herukka-murupiirakka
250
g kaurakeksejä
125
g voisulaa
600
g Philadelphia tuorejuustoa (ei kevyt-)
1
tölkki (397 g) makeutettua kondensoitua
maitoa
0,5
dl tuorepuristettua sitruunamehua
3 munaa (koko M)
6
dl (pakastettuja) herukoita
tässä: 3 dl punaherukkaa
1,5 dl mustaherukkaa
1,5 dl viherherukkaa
Murskaa kaurakeksit ihan pieniksi muruiksi ja sekoita joukkoon hiukan jäähtynyt voisula. Vuoraa 20 x 30 cm uunivuoka leivinpaperilla ja taputtele muruseos tasaisen tiukkaan vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin puoleksi tunniksi ennen kuin jatkat täytteen valmistuksella.
Vatkaa
tuorejuusto kuohkeaksi, lisää joukkoon kondensoitu maito sekä sitruunamehu ja vatkaa
tasaiseksi. Lopuksi vatkaa munat
huolella seoksen joukkoon. Levitä puolet herukoista tasaisesti keksipohjan
päälle ja kaada sitten vuokaan juustomassa. Ripottele loput herukat
juustomassan päälle ja laita vuoka uuniin paistumaan 150 asteeseen. Kypsennä juustokakkua
45-55 minuuttia, minkä jälkeen sammuta uuni, avaa luukku raolleen ja anna kakun
jälkikypsyä jäähtyvässä uunissa noin tunnin ajan. Jäähdytä kakku ja laita se
jääkaappiin vähintään 6 tunniksi, mieluiten yli yön. Leikkaa juustokakku
paloiksi ja tarjoile. Halutessaan koristeeksi voi lisätä sokeroituja
herukkaterttuja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti