Vieläkö jollekin pitää keksiä
joku joululahja? Kävisikö ruokalahja, tai pikemminkin karkkilahja? Vielä ehtii.
Parista suklaalevystä ja erilaisista karkeista saa nopeasti askarreltua jouluisia
rocky road –suklaapatukoita ja kun ne on kääritty kauniiseen pakettiin, lahja
on enää saajaa vailla. Näiden valmistaminen sujuu käden käänteessä ja perheen
pienimmätkin voivat osallistua tekemiseen.
Rocky road joulusuklaa
2
kpl 250 g hasselpähkinäsuklaalevyä
yhteensä
400 g makeisia ja keksejä:
vaahtokarkkeja
vihreitä kuulia
vaniljafudgea
lakritsipaloja
piparkakkuja
1
pussi (150 g) Marianne crushia
strösseliä
Aloita
karkkien leikkaamisesta pienemmiksi. Leikkaa vaahtokarkit ja vihreät kuulat
suunnilleen sormenpään kokoisiksi paloiksi. (Jos
palat ovat kovin tahmeita ja tarttuvat toisiinsa, ota pieneen kulhoon 2 rkl maizena maissitärkkelystä
sekä 4 rkl tomusokeria, sekoita jauheet ja dippaa kaikki leikatut palat siinä.)
Leikkaa myös fudget ja lakut pieniksi paloiksi, taittele piparit pikku paloiksi
ja sekoita nämä kaikki kunnolla sekaisin Marianne crushin kanssa isossa
kulhossa.
Taita
suklaat paloiksi ja laita ne sellaiseen isoon lasikulhoon, joka sopii jonkun
kattilasi päälle. Valuta kattilan pohjalle vettä sen verran, että se ei yllä
lasikulhoon asti. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja laita suklaakulho
kattilan päälle. Sulata suklaa välillä nuolijalla sekoitellen ja kun suklaa
alkaa olla sulanut, ota kulho heti pois lämmöltä ja sekoita suklaa tasaiseksi. Kaada karkit ja keksit
suklaan joukkoon ja kääntele seosta nuolijalla siten, että kaikki ainekset
peittyvät suklaaseen.
Kaada
seos uunipellille leivinpaperin päälle, tasoita ja yritä tehdä muodosta
mahdollisimman tasareunainen. Lopuksi ripottele päälle strösseliä. Laita rocky
road jääkaappiin jäähtymään ja kovettumaan.
Viimeistään
parin tunnin kuluttua suklaa on se verran kovettunut, että reunat voi siistiä, sen
voi leikata halutun muotoisiksi paloiksi ja paketoida joululahjoiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti