Kunnon lihaanikin kaipaa joskus kasvisruokaa. Kesäkurpitsasta ja halloumista tulee tosi hyvät ”pihvit”. Vielä kun lautaselle laittaa pari värikästä salaattia ja jogurttikastikkeen, muuta ei tarvitakaan. Minulla on melkein jatkuvasti jääkaapissa pikkelöitynä punakaalia/punasipulia ja valkokaalia. Niistä ja muutamasta muusta kasviksesta taikoo nopeasti maukkaita salaatteja erilaisiin ruokiin. Tällä kertaa punakaali/punasipuli sai seurakseen ohueksi viipaloitua tuoretta retiisiä ja pikkelöidyn valkokaalin kanssa sekoitin pikaisesti freesattua ruusukaalia sekä uunissa paahdettua lehtikaalia.
Ohje on neljälle ja tuoreet yrtit
tarjosi DeliVerde.
Kesäkurpitsa-halloumipihvit
(12
kpl)
1-2 kpl (noin 400-500 g) kesäkurpitsaa
1
tl suolaa
1
paketti (200 g) halloumia
5
kevätsipulia ohuina viipaleina
1,5
dl vehnäjauhoa
2
kananmunaa
2
rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
1
rkl hienonnettua tuoretta timjamia
1/2
tl hienoksi rouhittua katajanmarjaa
mustapippuria
myllystä
paistamiseen
oliiviöljyä
Raasta
kesäkurpitsa karkealla terällä, laita se chifonetilla vuorattuun siivilään ja
sekoita raasteen joukkoon teelusikallinen hienoa merisuolaa. Anna raasteen
mehustua 15 minuuttia ja purista sitten raaste kuivaksi liinan sisällä. Puhdas
chifonet –liina on ihan täydellinen, kestävä kangas, kun kasviksista pitää
puristella liika vesi pois. Raasta kesäkurpitsan joukkoon halloumi ja kippaa ainekset kulhoon. Lisää
kevätsipuli, vehnäjauho sekä kananmunat. Sekoita massa huolella. Lisää mausteet
ja sekoita vielä kerran kunnolla. Maista seosta ja lisää suolaa tai
mustapippuria jos on tarvis. Anna vehnäjauhon turvota 15 minuuttia ennen kuin
alat paistaa pihvejä.
Kuumenna
paistinpannulla oliiviöljyä ja nosta siihen 3-4 lusikallista seosta kerrallaan.
Litistä keot pihveiksi ja paista matalahkolla lämmöllä molemmin puolin kauniin
ruskeaksi. Liian kuumassa pihvit ruskistuvat pinnalta, mutta voivat jäädä sisältä raa’aksi.
Kolmen kaalin salaatti
pieni
pala valkokaalia
1-2-3-pikkelilientä
pari
isoa lehtikaalin lehteä
1 tl
oliiviöljyä
1 tl punaviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
300
g ruusukaalia
tilkka oliiviöljyä
ripaus suolaa
Raasta
valkokaali millinohuiksi suikaleiksi. Kuumenna kattilassa 0,5 dl
väkiviinaetikkaa, 100g kidesokeria ja 0,5 dl vettä. Kun neste on riittävän
kuumaa että sokeri sulaa, ota kattila pois liedeltä ja sekoita. Lisää 1 dl
kylmää vettä jolloin liemi jäähtyy nopeasti käyttökelpoiseksi. Kaada liemi
valkokaalisuikaleiden päälle ja anna maustua vähintään muutaman tunnin ajan.
Revi
lehtikaalin lehdet keskiruodin ympäriltä postimerkin kokoisiksi paloiksi.
Sekoita mausteliemi ja kaada lehtikaalipalojen päälle. Puristele paloja
kämmentesi sisällä, jolloin palat hiukan pehmenevät ja maustuvat paremmin.
Levitä kaalinpalat leivinpaperille uunipellille ja paahda 150 asteessa 15
minuuttia. Avaa uuninluukku, pöyhi paloja ja anna olla jäähtyvässä uunissa
vielä vartin verran.
Irrota
ruusukaaleista lehdet erilleen. Kuumenna paistinpannulla tilkka oliiviöljyä ja
freesaa lehtiä sen verran että ne hiukan pehmenevät, mutta eivät muhennu.
Mausta ripauksella suolaa.
Sekoita
ainekset keskenään ja tarjoa kolmen kaalin salaattina.
Yrttinen jogurttikastike
2
dl maustamatonta kreikkalaista jogurttia
1/2
rkl sitruunamehua
1/2 tl juoksevaa hunajaa
1/2 tl juoksevaa hunajaa
3
timjaminoksaa
3
lehtipersiljanoksaa
2
mintunlehteä
ripaus
suolaa
Riivi
timjaminlehdet irti varrestaan. Hienonna timjamit, persiljanlehdet sekä
mintunlehdet veitsellä. Sekoita yrtit, hunaja sekä sitruunamehu jogurtin joukkoon ja
sekoita hyvin. Lisää suolaa maun mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti