Pannukakku on varmaan yksi muuntautumiskykyisimmistä
ruoista mitä maailmalta löytyy. Jokaisella maalla ja kulttuurilla on
omanlaisensa pannukakut tai letut tai ohukaiset tai räiskäleet, millä nimellä
niitä halutaankin kutsua. Joitain kansainvälisesti pancake -nimellä tunnettuja lättyjä suomalainen kuvailisi jopa ihan proosallisesti nimellä ohut leipä. Viime viikonloppuna erään elokuvan ansiosta tapahtunut yllättävä katsojaryntäys muutaman vuoden takaiseen kaiserschmarrn eli "nyhtöpannukakku" -reseptiimme antoi aiheen listata muitakin herkullisia pannukakkureseptejä.
Tässä ohjeet parhaisiin ohukais- ja pannukakkuresepteihin, joukossa sekä makeita
että suolaisia herkkuja.
Pääset reseptiin klikkaamalla kuvan alla olevaa tekstiä.
Nyhtöpannukakku eli Kaiserschmarrn eli Keisarin sotku
Perinteinen uunipannukakku
Pannuhattu eli Dutch Baby eli Bismarck Pancake
Kardemummainen Ahvenanmaan pannukakku riisipuurosta
tai mannapuurosta
Minttusuklaapannukakku
Päärynäpannukakku
Syksyn hedelmillä täytetty pannukakku eli flaugnarde (clafoutis)
Marjoilla täytetty clafoutis
Nizzalainen suolainen clafoutis
Sipulipannukakku
Ihan tavalliset ohukaiset täytteellä tai ilman
Ohukaisgalette bretagnelaisittain
Lettukakku kookosohukaisista
Nokkos/pinaattilettukakku
Raputäytteiset ohukaiset ja kaksi kastiketta
Mansikka-mascarpone-krepit
Crepes Suzette
Maissiletut
Pinaatti-perunasoseohukaiset
Kurpitsasoseohukaiset (myskikurpitsa)
Risottopannukakut
Blinit
Venäläiset blinit (krepit)
Erityisen rapea blinipannukakku
2 kommenttia:
Kiitoksia tästä, useampi lähtee kokeiluun.
Aikamoinen liuta hienoja pannareita:)
Lähetä kommentti