Meillä, kuten varmaan monella
muullakin, on nykyisellään hiukan haasteellista saada kulutetuksi kasviksia sen
suositellun puoli kiloa päivässä per nuppi. Asia olisi toisin, jos aina
tarvittaessa voisi hakea kaupasta tuoretavaraa, mutta kun täältä vapaaehtoisesta
karanteenista yrittää vältellä kaupassakäyntiä ja kylmätilan riittävyys on
rajallinen, oman keittiön kasvistarjonta vaikuttaa välillä vähän
vaatimattomalta tai jopa suorastaan tylsältä. Asiaa ei paranna se, että tämä kotoilu
on jonkin verran vähentänyt liikunnan määrää ja sitä mukaa tietysti myös
ruokahalun määrää.
Lempisalaattini on horiatiki,
kreikkalainen maalaissalaatti, jonka voi nauttia joko fetajuuston kanssa tai
ilman. Hyvänä kakkosena salaateista tulee coleslaw, johon voi kaalin lisäksi
suikaloida ja raastaa melkein mitä vain, porkkanaa, kyssäkaalia, fenkolia,
omenaa, selleriä,... Uunipaahdetut tomaatit maistuvat monenlaisten ruokien
kanssa. Uunijuureksetkin laskettaneen enemmän sarjaan ”kasvikset” kuin ”hiilarit”.
Voi olla että syksyyn mennessä näitä on tullut syödyksi vähäksi aikaa
riittävästi, mutta toistaiseksi ne vielä maistuvat hyvältä. Niiden lisäksi
keräsin muutamia muita hyviä salaattireseptejä paitsi itselle muistilistaksi,
myös muiden avuksi. Kas tässä kasviksia eri muodoissa. Klikkaamalla ruoan nimeä
pääset reseptiin.
Uunipaahdetut tomaatit
2 kommenttia:
Ihania herkkuja:) Minun on pakko saada salaattia joka päivä, muuten päivä ei ole täydellinen;D Täällä etelässä tietenkin on helpompaa kasvisten suhteen kun kaikki on lähiruokaa. Mietin just että varmaankin tulee se puoli kiloa vähintään syötyä päivittäin jotain kasviksia.
Suomessa tilanne paranee heti kesällä kun alkaa saada kotimaisia lähiruokakasviksia.
Lähetä kommentti