Tämä ei taida olla minkään kuuluisan ”İmam
bayıldı”n resepti, vaan lopputulos muistuttaa enemmän suurvisiiri Ahmed Ahneen
tossuja. Mutta täytetyn munakoison maku on hyvä ja se on pääasia.
Täytetyt munakoisot
(resepti
kahdelle)
1
iso munakoiso
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
1
keltasipuli
2
valkosipulinkynttä
12
miniluumutomaattia
1
tl raastettua sitruunankuorta
1
rkl tomaattipyreetä
1
rkl punaviinietikkaa
0,5
tl sokeria
0,25
tl juustokuminaa
1
kourallinen hienonnettua lehtipersiljaa + 2 rkl valmiin ruoan päälle
Halkaise
munakoiso ja viillä puolikkaiden pintaan ristikkokuvio. Tee viilloista
mahdollisimman syvät, mutta varo leikkaamasta kuoren läpi. Ripottele pinnalle
suolaa, mustapippuria sekä oliiviöljyä ja laita munakoisot kypsymään
uunivuoassa 180 asteeseen noin 30 minuutiksi. Aloita täytteen valmistus sillä
välin kun munakoiso on uunissa.
Leikkaa
sipuli sekä valkosipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota ne öljyssä. Lisää
sipuleiden joukkoon paloitellut tomaatit sekä sitruunankuori ja sekoittele
miedolla lämmöllä kunnes tomaatit alkavat olla pehmeitä. Ota munakoisot uunista
kun 30 minuuttia on kulunut. Älä kuitenkaan vielä sammuta uunia.
Kaavi
lusikalla munakoisojen sisus varovasti ulos kuoresta, mutta jätä sisusta noin
puolen sentin paksuudelta ettei kuori vahingossa rikkoudu. Pilko munakoison
sisus pieneksi, lisää se pannulle sipuleiden ja tomaattien joukkoon ja jatka
täytteen kypsentämistä vielä viitisen minuuttia. Lisää lopuksi mausteet,
sekoita (lisää oliiviöljyä jos on tarpeen) ja anna vielä kerran kiehahtaa.
Täytä
koverretut munakoisot seoksella ja kypsennä uunissa 180 asteessa vielä 30
minuuttia. Anna vetäytyä kymmenisen minuuttia ja ripottele päälle hienonnettua
lehtipersiljaa ennen tarjoilua.
4 kommenttia:
Täytetty munakoiso on ihanaa;täällä niin yleistä että melkein kliseeksi on muodostunut mutta silti hyvää;D
Se on hyvää :)
Meidän keittiössä juuri mikään ei onneksi ehdi muodostua kliseeksi, kun bloggaaminen motivoi kokkaamaan joka päivä jotain erilaista.
Munakoiso ON hyvää. Suosittelen testaamaan munakoiso-parmesaania. Ehkä parasta, mitä munakoisosta voi valmistaa :) Juuri tein ja vuoka imaistiin äkkiä. En ole tainnut vielä blogata sitä, mutta lähitulevaisuudessa. Tosin ohjeita kyllä löytyy paljonkin.
Laitahan ohjetta blogiisi niin päästään testaamaan montako minuuttia meillä kuluu vuoan tyhjenemiseen :)
Lähetä kommentti