”Ahmed Ahneen tossut” eivät yksistään riittäneet päivän pääateriaksi, vaan pyöräytin niiden seuraksi fetajuustotäytteisiä karitsanlihapullia, joista jäi seuraavaksi päiväksi vielä muutamia palleroita voileivänpääliseksi. Lihapulla-munakoisoannoksen täydensi raikas tsatsiki. Tämä sopisi hyvin myös pääsiäisen ruokapöytään.
Fetatäytteiset karitsanlihapyörykät
800
g karitsan jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1
tl suolaa
1
tl korianterinsiemeniä
1
tl mustapippuria
1
tl timjamia
1
oksa tuoretta rosmariinia
n
80 g fetajuustoa
1
– 1,5 dl kermaa
liraus soijaa
Murskasin
korianterinsiemenet ja pippurit ja laitoin ne pannulle hetkeksi paistumaan.
Lisäsin pannulle silputun sipulin ja valkosipulin sekä timjamin. Hienonsin
rosmariinin lehdet morttelissa ja lisäsin myös ne sekaan. Kuullotin sipulit
mausteiden kanssa ja siirsin sivuun jäähtymään. Sekoitin suolan jauhelihan
joukkoon ja lisäsin myös jäähtyneen sipulipaistoksen. Muotoilin massasta
lihapullia ja laitoin jokaisen palleron sisään pienen palan fetaa. Ruskistin
lihapullat kahdessa erässä pannulla. Lorautin pannulle kermaa ja soijaa ja
annoin kiehahtaa kunnolla. Laitoin pannulle kannen ja annoin pullien hautua
kypsiksi.
2 kommenttia:
Kuulostaa herkuilta. Jospa joskus jäisi lihapullia yli niin, että voisi tehdä seuraavana päivänä lihapullaleipiä!
Kokeile ensi kerralla mennä nälkäisenä ruokakauppaan ja ostaa kahdelle hengelle "kaiken varalta" 800 grammaa jauhelihaa ;-D
Lähetä kommentti