Hassu kasvis, näyttää vihannekselta, miedon
makuinen sisus on sienimäinen ja kuitenkin kasvitieteellisesti munakoiso luokitellaan
marjaksi. Tumman mustanruskean violetti munakoiso sopii hyvin erilaisiin
paistoksiin. Paistoksista tunetuimmat ovat kreikkalainen moussaka sekä
turkkilainen ”imam bayildi”, jota ruokalajia kutsutaan suomeksi nimeltä ”pyörtynyt
imaami”.
Viikon kasvis 13 / 52:
Munakoiso
Munakoisoviipaleet on aina neuvottu
suolaamaan ja ”itkettämään” ennen kypsentämistä jotta tämän kasviksen kitkeryys
häviäisi. Uuden tiedon mukaan nykyiset munakoisolajikkeet on kuitenkin
jalostettu paremmiksi eikä niissä enää ole samanlaista kitkeryyttä kuin ennen,
joten tämä työvaihe on nykyään tarpeeton.
Lämmin salaatti paahdetusta
munakoisosta
kahdelle
2
pientä munakoisoa
noin
300 g kypsää possunlihaa
pari
kourallista puolikuivattuja tomaatteja
sekoitus
erilaisia salaatteja, frisee, rucola, punasalaatti, vuonankaali
pari
kevätsipulia ohuina viipaleina
Parmesaanijuustoa
raasteena (munakoison päälle) ja lastuina (salaattiin)
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
kuivattua
rosmariinia
kuivattua
timjamia
Paahda
ensin munakoisot. Leikkaa munakoisot viipaleiksi ja asettele ne uunipellille
leivinpaperin päälle. Viillä viipaleisiin ristikko ja ripottele päälle hiukan
suolaa, mustapippuria, oliiviöljyä, kuivattua rosmariinia ja kuivattua
timjamia. Paahda munakoisoviipaleita
uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia, käännä viipaleet ja paahda vielä 5
minuuttia. Mausta kypsät munakoisoviipaleet tilkalla oliiviöljyä ja ripauksella
parmesaaniraastetta.
Lämmitä
uunin jälkilämmössä kypsää possunlihaa ja puolikuivattuja tomaatteja sen verran, että ne ovat
tarjottaessa lämpimiä. Leikkaa munakoisot sekä liha haarukkapaloiksi ja rakenna
aineksista salaatti. Mausteeksi hiukan suolaa, pippuria sekä oliiviöljyä ja viimeistelyksi parmesaanilastuja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti