sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Minilasagnet wontontaikinastaWontontaikinaa olen löytänyt toistaiseksi ainoastaan etnisten ruokakauppojen pakastealtaista. Wontontaikina on tuorepastataikinaa paperinohuina n 8x8 cm levyinä 200 g pakkauksissa. Yhdessä pakkauksessa on noin 40 taikinalevyä. Wontontaikinaa ei pidä korvata filotaikinalla, sillä niiden koostumus on erilainen. Hesarin ohjeen mukaan wontontaikinan voi itsekin valmistaa sekoittamalla ja alustamalla 2,5 dl vettä, 0.5 tl suolaa, 5,5 dl vehnäjauhoja ja yksi vatkattu muna. Kun taikina on levännyt tunnin verran, se pitäisi kaulia ohueksi ja vielä sitäkin ohuemmaksi, ohuemmaksi kuin yksi millimetri. Kaulimella se ei onnistu ihan noin vaan, mutta ehkä pastakoneella? Jos silläkään? Siispä turvaudun etnisen kaupan pakastimeen.


Wontontaikina sulatetaan jääkaapissa noin 12 tunnin ajan, minkä jälkeen se on käytettävissä ruoanvalmistukseen. Koska taikinalehdet ovat niin ohuita, ne pitää valmistaa mahdollisimman nopeasti ettei taikina ehdi kuivua ennen aikojaan. Kaikki muut tarvikkeet ensin valmiiksi, vasta sitten saksilla paketti auki ja toimeen hophop.Minilasagnet wontontaikinasta
(yhdestä paketista tulee n 10 minilasagnea)

muutama dl jauhelihakastiketta oman maun mukaan
100 g mozzarellaraastetta
1 pkt wontontaikinaa
muffinpelti
paperisia muffinvuokia
vuokaspray

Voitele muffinvuoat vuokaspraylla ja aseta ne muffinpellin koloihin.
Valmista jauhelihakastike ja bechamelkastike. Sulata bechamelkastikkeen joukkoon 80 g mozzarellaraastetta.


Avaa wontonpaketti ja aseta jokaiseen muffinvuokaan kaksi wontonlevyä toistensa päälle hiukan vinottain. Lusikoi jokaiseen vuokaan wontonkuppiin ensin lusikallinen jauhelihakastiketta, sitten lusikallinen juustobechamelia. Asettele vuokiin seuraava wontonlevy ja toista jauhelihakastike sekä juustobechamel. Laita lopuksi vielä yksi wontonlevy, jonka päälle lusikallinen juustokastiketta ja hyppysellinen juustoraastetta.

Paista 200 asteessa uunin alaosassa n 20 minuuttia kunnes pinta on saanut hiukan väriä ja wontontaikinasta on tullut rapeaa.


 Ei kommentteja: