Olisin
halunnut kuvata tämän kupillisen kaakaota helmikuun hohtavalla hangella
auringon kimaltaessa lumikiteillä kaakaomukin ympärillä. Sattuneesta syystä se
nyt ei oikein onnistunut, sillä Helsingin ”hanki” on tällä hetkellä pelkkää
jäätä ja rapaa. Onneksi on valkoinen pöytäliina.
Kaikkein
paras maitokaakao tehdään oikeista aineksista, Se ei tarvitse soijalesitiiniä,
rypälesokeria, suolaa eikä aromeita, joita on pikakaakaojauheissa. Valmiin
kaakaojuoman voi toki maustaa haluamallaan tavalla, kuten lorauttaa joukkoon
tujauksen konjakkia, jolloin drinkin nimi on Lumumba. Tai ”hiihtohissijuomana”
kaakaota ja minttulikööriä, joka ainakin takavuosina oli nuorison suosikki.
Mutta ihan peruskaakaojuomakin kermavaahtonokareella on hyvä lämmike talvisen ulkoilun
jälkeen. Pikakaakaojauhe on suosittua siksi, että se liukenee klimppiintymättä,
mutta se onnistuu tavallisellakin kaakaojauheella ihan helposti. Tällä tavalla:
Oikea
maitokaakao
(3 annosta)
5 dl maitoa
3 rkl kaakaojauhetta (Van Houten)
2 rkl hienoa sokeria
1 dl kuohukermaa
Kuumenna maito kiehuvan kuumaksi. Sekoita kannussa
kaakaojauhe sekä sokeri.
Kaada seokseen ihan pikkutilkka kuumaa maitoa. Sekoita
kunnes kannun pohjalle on muodostunut tasainen tahna.
Kaada kaakaotahnan joukkoon vielä hiukan kuumaa maitoa ja sekoita huolella.
Kaada loppukin maito kannuun ja sekoita. Nyt kaakao on
täysin liuennut maitoon ja se on juotavissa. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi
ja lisää kuppiin kaakaon päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti