tiistai 1. heinäkuuta 2014

Salade Nicoise ja Nizzan salaatti - valitse näistä



Jos Rivieralla tilaa annoksen nimeltä ”Salade Nicoise”, se on joka ravintolassa hiukan erilainen ja jokainen väittää tekevänsä kyseisen salaatin juuri sillä perinteisellä ja ainoalla oikealla reseptillä. Niin mekin. Tai siis kumpikin meistä, sillä emme päässeet yhteisymmärrykseen salaatin sisällöstä, joten teimme kumpikin oman epätrendikkään versiomme Nizzan salaatista. Tässä siis kaksi ”aitoa ja oikeaa” salaattireseptiä, valitse näistä.



Nizzan salaatti tai Salade Nicoise numero 1

kourallinen    romainesalaattia
kourallinen    rucolaa
2                    kovaksikeitettyä kylmää kananmunaa
8                    miniluumutomaattia
kourallinen    vihreitä papuja (ryöpätty 5 min)
50 g               MSC-sertifioitua tonnikalaa öljyssä
6                    sardellifileetä
1 pieni           kevätsipuli
1/2  pieni       uusi punasipuli
muutama       suikale vihreää paprikaa
12                  mustaa oliivia
pari oksaa      lehtipersiljaa
pari siivua      paahdettua patonkia
salaatinkastike
1 rkl               öljyä tonnikalapurkista
1 tl                 öljyä sardellipurkista
1 tl                 sitruunamehua
pikkiriikkinen ripaus suolaa
hiukan           mustapippuria myllystä

Levitä salaatinlehdet lautasen pohjalle ja rakenna aineksista houkuttelevan näköinen salaatti. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatin päälle.


Salade Nicoise tai Nizzan salaatti numero 2

2                    kovaksi keitettyä kananmunaa lohkoina
3                    tomaattia sisus koverrettuna pois
1/3                 kurkku halkaistuna ja siemenet poistettuna
1                    uuden sadon punasipuli viipaleina
1/2                 uuden sadon sipuli viipaleina
12                  makeaa raakaa sokerihernepalkoa pestynä
2                    kylmää keitettyä uuden sadon perunaa siikliä viipaleina
2 tl                 kaprista valutettuna
1/4                 vihreää paprikaa viipaleina
10                  sardellifileetä
muutama       basilikan lehti
2 rkl               mustia pieniä oliiveja valutettuina
1/2 ruukkua kartanon salaattia (tai lehtisalaattia), josta puolet revittyinä pienemmäksi
Kastikkeeseen
4 rkl               oliiviöljyä
3/4  rkl           sherryviinietikkaa
2                    valkosipulin kynttä
vähän            karkeaa suolaa
                      mustapippuria myllystä

Tee ensin kastike. Hienonna morttelissa valkosipuli karkean suolan kanssa, rouhi mustapippuria, lisää öljy ja viinietikka ja sekoita. Levitä kokonaiset salaatinlehdet lautasen pohjalle ja kokoa salaatti mieleiseksesi. Valuta kastike päälle ja siirry ranskalaistunnelmiin. Patongin viipaleilla voi pyyhkiä viimeiset kastikkeet kulhosta.





4 kommenttia:

Ansku kirjoitti...

Minä äänestän ensimmäisen oikeellisuuden puolesta, mutta perunat kuuluu myös pakettiin. Kotona ne voi onneksi jättää pois :D

Miia kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Miia kirjoitti...

Hups, olipa niin pahasti väärin kirjoitettu ensimmäinen kommenttini, että poistin mokoman kokonaan. Siis: Minäkin olen Nizzassa syönyt ykkösreseptin kaltaisen annoksen, sokeriherneenpalkoihin en ole törmännyt koskaan. Kerran olen saanut annokseni ilman sardellifileitä (kotipuolessa Italiassa), se oli kyllä hiukan hämmentävää... Mutta oli niin kova nälkä etten jaksanut edes valittaa :D

M kirjoitti...

Käytin sokeriherneitä, koska en saanut härkäpapuja. Olivat kypsentämättä syötävää laatua ja tosi hyvän makuisia.