sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

TexMexPastaa



Epätrendikäs fuusiokeittiö yhdisteli texmexiä ja italialaista ja sai aikaan texmex –pastan. Spagettia, guacamolea, juustokastiketta, tomaatteja sekä paistettuja lihasuikaleita, eikä lopputulos ollut yhtään pöllömpi. Vaikka ohje kirjoitettuna saattaa vaikuttaa pitkältä ja monimutkaiselta, tämä ruoka on loppujen lopuksi tosi helppo ja nopea valmistaa.

Valmista ensin cheddarkastike ja jätä se odottamaan. Tämän cheddarkastikeen resepti on mahdollisimman yksinkertainen: kermaan sulatettua juustoa. Sen voisi tehdä toisellakin tapaa, juustolla maustettuna bechamelkastikkeena, mutta tässä tapauksessa yksinkertainen on parempaa. Tee sen jälkeen guacamole, jota käytetään spagetin värjäämiseen ja maustamiseen. Guacamolen valmistus ei kestä juuri viittä minuuttia kauempaa. Sen jälkeen sekoita texmex –maustesekoitus, jota tarvitset lihan maustamiseen. Lopuksi paista ja mausta lihat, keitä pasta ja sekoita joukkoon guacamole, kokoa annos lautasille ja se on siinä.



Yksinkertainen Cheddar –juustokastike

120 g raastettua Cheddaria
30 g raastettua Parmesaania
noin 1 dl kermaa
mustapippuria myllystä

Kaada kerma sekä juustoraasteet kattilaan ja kuumenna varovasti sen verran että kaikki juusto sulaa kerman joukkoon. Mitä hienompi juustoraaste, sitä helpommin se sulaa. Mausta mustapippurilla ja anna jäähtyä. Lämmitä kastike hiukan ennen tarjoilua.


Vihreä avokadospagetti

160 g spagettia
2 l vettä
2 rkl suolaa

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola. Lisää spagetti kiehuvaan suolaveteen ja keitä kypsäksi ”al dente” pakkauksen ohjeen mukaan (yleensä noin 8 min). Valuta spagetti siivilässä ja kaada pasta takaisin kattilaan. Lisää guacamole ja sekoita hyvin kunnes koko annos on tasaisesti peittynyt guacamoleen. Valmista spagetti niin, että se on kypsää samaan aikaan kuin lihatkin.

  
Texmex –maustesekoitus

1 tl suolaa
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
2 tl oreganoa
1 tl valkosipulijauhetta

Sekoita kaikki ainekset keskenään maustesekoitukseksi.



Texmex –pasta

2 pientä naudanfileepihviä
2 kevätsipulia
2 rkl voita
texmex –maustesekoitusta
vihreää avokadospagettia
punaisia ja keltaisia kirsikkatomaatteja
cheddar –juustokastiketta
hiukan silputtua lehtipersiljaa

Suikaloi pihvit pikkusormen paksuisiksi suikaleiksi ja viipaloi kevätsipulit. Sulata voi paistinpannulla ja kuullota siinä sipulit. Kaada sipulit kulhoon odottamaan ja ruskista pannulla naudanlihasuikaleet. Yhdistä sipulit ja lihat ja mausta texmex-maustesekoituksella sen verran kuin hyvältä tuntuu.

Annostele lautasille vihreä avokadospagetti, lisää puolikkaiksi leikatut tomaatit sekä paistetut lihasuikaleet. Viimeistele annokset cheddarkastikkeella ja lehtipersiljalla.



Ei kommentteja: