keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Kesäkurpitsa-limettikakku


Mitä yhteistä on kesäkurpitsalla, punajuurella ja porkkanalla? Niistä voi tehdä aivan ihania kakkuja.


Varsinkin kesäkurpitsasta tulee todella mehevä kakku, eikä ihan heti uskoisi syövänsä kesäkurpitsaa jossain muodossa. Kyllä mainituista juureksistakin saa mehevän, mutta niistä lisää elokuun puolella. Nyt nautitaan limetillä maustetusta kesäkurpitsakakusta, jossa on suolakinuski-limetti-tuorejuustokuorrute. Vastustamattoman ihanaa, vaikka itse kehunkin.



Kesäkurpitsa-limettikakku

1 kesäkurpitsa (300-400 g)
1 rkl limettimehua
100 g suolatonta voita
4 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
0,5 tl jauhettua pomeranssinkuorta
1/4 tl suolaa
1 dl hienoksi rouhittuja pistaaseja
                      (paahdetuista ja suolatuista pistaaseista)
3 munaa
2,5 dl sokeria
suolakinuski-limetti-tuorejuustokuorrute
100 g pehmeää suolatonta voita
1/8 tl hienoa merisuolaa
100 g muscovadosokeria
100 g dulce de lecheä (karamellisoitu kondensoitu maito)
1 limetin raastettu kuori
250 g tuorejuustoa (Philadelphia)
1 dl karkeasti rouhittuja pistaaseja

Huuhtele kesäkurpitsa ja raasta se kohtalaisen hienoksi raasteeksi. Lisää limettimehu raasteen joukkoon. Älä missään tapauksessa valuta kesäkurpitsaraastetta!

Sulata voi ja jäähdytä se huoneenlämpöiseksi.

Hienonna morttelissa pistaasit kohtalaisen hienoksi rouheeksi. Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe, ruokasooda, kaneli, pomeranssinkuori, suola sekä pistaasirouhe.
  

Vatkaa kanamunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kesäkurpitsaraaste sekä sulatettu voi. Lopuksi sekoita taikinan joukkoon kuivat aineet vähän kerrallaan. Vuoraa suorakaiteen muotoinen (tämän koko 23 x 28 cm) vuoka leivinpaperilla ja kaada sille taikina. Kypsennä kesäkurpitsakakkua uunin alaosassa 175 asteessa noin 30-40 minuuttia tai kunnes puutikulla kokeiltaessa tikkuun ei enää tartu taikinaa.

Jäähdytä kakku ennen kuin alat valmistaa kuorrutetta. Vatkaa kulhossa voi, suola sekä muscovadosokeri ja dulce de leche vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto sekä limetinkuoriraaste ja vatkaa vielä niin kauan että kuorrutteesta tulee pehmeää ja tasaista. Levitä kuorrute kakun pinnalle, viimeistele pistaasirouheella ja leikkaa kakku sopivan kokoisiksi paloiksi.




Ei kommentteja: