maanantai 21. heinäkuuta 2014

Look-a-like spagetti kesäkurpitsasta, herkkusienistä ja tomaatista



Kesäkurpitsaspagetin reseptejä on ollut varmaan jo vähän joka blogissa, mutta ei sen väliä. Erityisen herkullinen kastike kruunaa vihertävän look-a-like spagetin.

Tämän aterian aineksissa oli niin monta umamin lähdettä (herkkusienet, tomaatti, munakoiso, soijakastike), että jopa M kehui annosta estottomasti eikä ollenkaan nipottanut että olen ”unohtanut jauhelihan”. Vaikka epätrendikkäässä ruokablogissa ei yleensä mainostetakaan reseptien –ton-ton-ominaisuuksia, tästä taisi tulla täysin vegaani ja gluteeniton annos.




Look-a-like spagettia ja jauhelihakastiketta eli
kesäkurpitsapasta, herkkusieni-tomaattikastike ja munakoisorullat
ohje kahdelle

”pasta”
2 keskikokoista kesäkurpitsaa
miedosti suolattua vettä
herkkusieni-tomaattikastike
200 g ruskeita herkkusieniä
3 pientä uutta sipulia
tilkka oliiviöljyä
1 tölkki (400 g) Mutti tomaattimurskaa
0,5 tl suolaa
2 tl sokeria
1 rkl soijakastiketta
3 oksaa tuoretta timjamia
2 oksaa tuoretta basilikaa
0,5 tl kuivattua oreganoa
1 dl vettä
mustapippuria myllystä
munakoisorullat
1 munakoiso
ripaus suolaa
tilkka oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä

Halkaise kesäkurpitsat, lusikoi pois siemenet ja raasta loput julienneraudalla spagetin näköisiksi pitkiksi suikaleiksi. Jätä ”spagetti” odottamaan siivilään, jonka alla on kulho.

Leikkaa munakoisot pitkittäin ohuiksi (3-4 mm) viipaleiksi ja ripottele päälle hiukan suolaa.

Leikkaa herkkusienet ohrasuurimon kokoisiksi paloiksi. Kuori sipulit ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kaada herkkusienipalat paistinpannulle ja kuumenna pannua kunnes sienistä alkaa irrota kosteutta. Kuumenna sieniä koko ajan sekoitellen kunnes ne ovat sopivasti kuivahtaneet. Lisää pannulle oliiviöljy sekä sipuli ja kuullota kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää tomaattimurska, suola, sokeri, soijakastike sekä timjaminoksat ja keittele kastiketta välillä sekoitellen 10-15 minuuttia. Lisää hienoksi leikattu basilika, oregano sekä tilkka vettä ja kiehauta vielä kerran. Mausta mustapippurilla, poista timjamien varret ja lisää suolaa jos on tarpeen.

Pyyhi munakoisoviipaleet kuiviksi ja sivele ne ohuelti oliiviöljyllä molemmin puolin. Kypsennä viipaleet paistinpannussa kauniin ruskeiksi ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Kääri viipaleet rulliksi.

Kaada kesäkurpitsaraaste kiehuvaan suolaveteen ja ryöppää noin 40-50 sekuntia. Valuta kesäkurpitsaspagetti siivilässä ja annostele heti lautasille. Lusikoi tomaattikastiketta ”spagetin” päälle ja viimeistele munakoisorullilla. Ripottele viimeksi annoksen päälle hiukan basilikasilppua.



Ei kommentteja: