Jos joka
toisella asiakkaalla on ostoskärryssään isoja paloja kirkkaan oranssia
kurpitsaa, niin pitäähän sellaista itsekin ostaa. Kurpitsakeitto on mukavan
kevyttä kasvisruokaa pitkästä aikaa.
Sametinpehmeä kurpitsakeitto
1 iso sipuli
2 rkl oliiviöljyä
1 kg kurpitsaa pieninä kuutioina
1 tähtianis
3 kokonaista neilikkaa
pieni pala tuoretta inkivääriä
pieni pala kanelitankoa
1 rosmariininoksa
5 dl vettä
1 kanaliemikuutio
paahtoleipää
créme fraichea
suolaa, pippuria, tuoretta
rosmariinia
Kuori ja viipaloi sipuli ja kuullota
se isossa kasarissa voissa. Kääri tähtianis, neilikat, inkivääri, kaneli ja
rosmariini harsokangaspussiin ja lisää maustepussi kasariin. Lisää
kurpitsakuutiot, vesi ja kanaliemikuutio ja anna kiehua kannen alla. Kun
kurpitsakuutiot ovat täysin pehmenneet, ota maustepussi pois ja soseuta keitto sauvasekoittimella
tai blenderillä. Lisää vielä pari reilua ruokalusikallista créme fraichea ja
sekoita hyvin. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla.
Valmista leipäkuutiot sillä välin
kun kurpitsat kiehuvat. Leikkaa paahtoleivät tasakokoisiksi kuutioiksi. Kaada
paistinpannulle pieni tilkka öljyä ja paahda siinä rosmariinia. Lisää
leipäkuutiot ja anna niiden ruskistua tasaisesti joka puolelta. Mausta lopuksi
suolalla.
Annostele keitto lautasille, lisää créme
fraichea, leipäkuutiot ja tuoretta rosmariinia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti