Ei
koskaan pitäisi mennä ruokakauppaan nälkäisenä, eikä varsinkaan alkaa valmistaa
ruokaa nälkäisenä. Silloin normiannos näyttää aina liian pieneltä ja pitää
valmistaa ”kaiken varalta” niin paljon, että se ei varmasti lopu kesken… Niinpä
niin. Ja kun kahtena päivänä peräkkäin ei viitsisi syödä samaa ruokaa, niin
jääkaappiin kertyy kaikenlaisia kippoja ja nyssyköitä ihan käyttökelpoista
sapuskaa.
Jauhelihakastikkeesta
on onneksi helppo keksiä jotain uutta – tai vanhaa, miten sen nyt ottaa.
Lihamakaronilaatikko
jauhelihakastikkeesta
Kattilallinen vettä
liedelle kiehumaan ja joukkoon humpsautetaan yksi Knorrin lihaliemiamme. Kun
vesi kiehuu, lisätään 200 grammaa makaronia ja sitten odotetaan kymmenen
minuuttia. Seuraavaksi makaronien valutus ja takaisin kattilaan jauhelihakastikkeen
kanssa. Toisessa astiassa sekaisin pari munaa ja pari desiä maitoa ja nämä makaroni-jauhelihamössön
joukkoon, niin siitä tulee ihan kelvollista ruokaa. Uuniin tunniksi 175
asteeseen ja - tadaa - pöydässä on todellista
halpisruokaa. Piti se kuitenkin näön vuoksi koristella ja vähän nuutuneen ruukkubasilikan
rippeistä onnistuin löytämään muutaman vielä käyttökelpoisen lehden laatikon
pinnalle.
Lautaselle laatikon
päälle vielä vähän mustapippurirouhetta ja loraus ketsuppia. Kuka sanoo, että hyvä
ruoka on kallista?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti