Nyhtöpossu
on Campasimpukka –blogin antama nimitys suussasulavan meheväksi hitaasti kypsennetylle pulled
porkille. M mietti josko broiskun koipinuijista saisi aikaan nyhtöbroiskua, yhtä ylikypsän mehevää ja
maukasta syötävää kuin nyhtöpossusta. Ja saihan niistä, samalla tavalla kuin
riistalintujenkin koipia kypsentämällä, uunissa öljyssä ja mausteissa hauduttamalla eli konfitoimalla.
Näin muuten aika mauton lintu saa kunnon makua eikä ylikypsä liha kuivu.
Nyhtöbroiskua (tai broileria "confit"), olkaapa hyvät. Ja sitten pitää muistaa, että näihin tulee himo
eikä muutama koipi per syöjä riitä mihinkään.
Meheväksi
haudutettuja (confit) broilerin koipinuijia
broilerin koipinuijia
suolaa
pippuria
tuoretta timjamia
tuoretta rosmariinia
1 valkosipulinkynsi
rypsiöljyä
Lämmitä uuni 100
asteeseen. Mausta koipinuijat suolalla ja pippurilla ja laita palat uunivuokaan
muiden mausteiden kanssa. Lämmitä rypsiöljy 100-asteiseksi ja kaada koipien
päälle.
Unohda vuoka uuniin neljäksi tunniksi.
Valuta koivista ylimääräinen öljy talouspaperin
päällä ennen tarjoilua.
...helppoa ja nopeaa, siis alkuvalmistelut, hidasta, kun kypsyminen kestää useamman tunnin...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti