Kun tekee mieli jotain itämaista ruokaa,
tiikeriravut ja kookosriisi sopivasti maustettuna ovat oikein hyvä viikonlopun
ateria.
Marinoidut ja paahdetut tiikeriravunpyrstöt
400 g kuorittuja
tuoreita tiikeriravun pyrstöjä
4 valkosipulinkynttä
1 punainen
chili
2 rkl sitruunamehua
1 rkl hienonnettua
persiljaa
1,5 dl oliiviöljyä
Hienonna chili ja viipaloi
valkosipuli ohuiksi viipaleiksi. Sekoita ne kulhossa yhdessä öljyn ja
sitruunamehun kanssa. Pyörittele pyrstöt marinadissa ja anna maustua siinä
ainakin pari tuntia – mielellään vaikka yön yli. Esikuumenna AirFryer 200
asteen lämmöllä. Laita ravunpyrstöt koriin niin, että ne eivät ole toistensa
kanssa päällekkäin ja kypsennä niitä 200 asteen lämmöllä 10 minuuttia.
Kookosriisi
1 tl raastettua
tuoretta inkivääriä
0,5 tl korianterinsiemeniä
1 rkl oliiviöljyä
2 dl jasmiiniriisiä
2 dl kookosmaitoa
2 dl vettä
1 tl hienoa
merisuolaa
2 rkl hienonnettua
korianteria
Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota
siinä inkivääri ja korianterinsiemenet. Lisää riisi, kookosmaito, vesi ja suola,
kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa n. 18 minuuttia kunnes riiisi on
kypsää. Nosta kattila pois levyltä ja anna vetäytyä kymmenisen minuuttia.
Sekoita riisi ja lisää joukkoon hienonnettu korianteri.
Salaatti
1 mango
1 avokado
puolikas kurkku
neljännes hunajamelonia
pari kourallista rucolaa
Leikkaa ainekset pienemmiksi paloiksi
ja sekoita keskenään.
2 kommenttia:
Ihana ohje. Nam!
Kiitos:) Kannattaa kokeilla!
Lähetä kommentti